Care sunt avantajele laptopurilor refurbished

Care sunt avantajele laptopurilor refurbished?

0 Shares
0
0
0

Pentru multe persoane, din pacate, achizitionarea unui laptop reprezinta o perspectiva indepartata, dar exista o alternativa pentru cei care nu isi permit unul nou si anume laptopul refurbished.

Laptopurile refurbished reprezinta o alternativa foarte buna si pentru firmele care vor sa reduca cheltuielile sau pentru clientii care prefera sa investeasca banii intr-un laptop brand de 2-3 ani vechime, un produs de top la vremea lui, lucru care ii permite sa ruleze destul de repede majoritatea aplicatiilor noi.

Acest termen de refurbished a aparut pentru prima oara in domeniul tehnicii de calcul, insa trebuie retinut ca termenul se aplica si altor domenii. Refurbished se refera in general la produse IT (calculatoare, laptopuri, accesoriile acestora sau periferice) care au fost utilizate in companiile cu foarte multi angajati, pe baza unui contract de leasing si care au fost inapoiate la incheierea acestuia. Produsele sunt apoi verificate de mai multe ori, mai intai de catre distribuitor, apoi de catre vanzator.

Laptopurile refurbished sunt curatate foarte bine de praf si urme de uzura, apoi sunt testate pentru a redeveni functionale 100%, in conformitate cu produsul original. Daca sunt observate diverse probleme se recurge la inlocuirea componentelor uzate sau defecte cu unele noi. Laptopurile pot beneficia astfel chiar si de baterii noi.

In plus, fata de majoritatea laptopurilor achizitonate ca produse second hand, cele refurbished sunt livrate in cutie, impreuna cu toate accesoriile necesare punerii acestuia un functiune (cabluri, suporturi, etc.). Unele laptop-uri refurbished vin si cu o licenta de Windows valida, deci vei avea costuri mai mici.

Pe scurt, cele mai importante avantaje ale laptopurilor refurbished sunt:

– reducerea costurilor de achizitionare
– calitate mult mai buna in raport cu laptopurile second hand
– starea tehnica este excelenta, produsele fiind functionale 100%
– garantie este mult mai lunga (aceasta poate merge si pana la 5 ani de zile, in anumite cazuri)

Chiar daca nu se poate spune ca exista o definitie general valabila a acestui concept de refurbished, de obicei magazinele care comercializeaza astfel de laptopuri indica pe o pagina speciala care este procedura de certificare si verificare a acestor refurbished, prin care cumparatorul se informeaza privind ceea ce va primi.

Daca nu dispuneti de un buget foarte mare, dar vreti sa aveti parte si de o garantie linistitoare, oferita de cele mai multe ori de comerciantii de laptopuri refurbished, atunci mergeti pe refurbished, pentru ca veti avea parte de o calitate mult mai buna fata de second hand, optiunea care este cea mai ieftina, dar si cea care va poate pune multe probleme pe termen lung.

Decizia de achizitie a unui astfel de produs trebuie sa tina cont nu doar de pret, ci si de riscurile la care va expuneti, pentru ca un lucru deja utilizat are o sansa mai mare sa se defecteze.

Bineinteles ca multi clienti prefera sentimentul de nou, amplificat de senzatia pe care o au cand indeparteaza etichetele si plasticele pentru prima oara, insa din punct de vedere al pretului un produs refurbished de cele mai multe ori are mai mult sens.

0 Shares
You May Also Like