Vanessa Youness Amal este un nume de care ne vom aduce cu totii aminte pentru foarte mult timp de acum inainte, dat fiind faptul ca a reusit sa se vindece de scleroza multipla, o boala despre care medicina alopata chiar si in ziua de azi sustine ca nu are leac.
Avea 22 de ani si se specializa in chirurgie reconstructiva posttraumatica, atunci cand intr-o seara a cazut si si-a pierdut constiinta, trezindu-se a doua zi dimineata. A mers de urgenta sa isi faca o examinare RMN, iar diagnosticul a fost cel pe care nimeni nu doreste sa il primeasca vreodata, si anume scleroza multipla.
In floarea vietii, la doar 22 de ani sa primesti un asemenea diagnostic, te poate demoraliza total, te poate aduce in depresie si in pragul disperarii, mai ales sa fii studenta la medicina si sa ai idee cat de grava este situatia.
Ce provoaca scleroza multipla?
Cauza acestei boli este considerata o reactie autoimuna, adica o reglare incorecta a sistemului imunitar: celulele inflamatorii si imunitare din organism ataca incorect propriile structuri ale organismului. Asa-numitele celule T si B si anumite substante de mesagerie joaca un rol crucial.
Aceasta duce la o descompunere a stratului de acoperire a fibrelor nervoase (teci de mielina) si dauneaza fibrelor nervoase. Stimulii nervosi sunt transmisiti slab sau deloc in fibrele afectate.
Deoarece teciile de protectie inconjoara procesele nervoase precum un strat izolant al unui cablu electric, sunt esentiale pentru ca impulsurile nervoase sa ajunga la locatia dorita la o viteza adecvata.
Exact cum se dezvolta scleroza multipla nu este inca inteles pe deplin. Medicii banuiesc ca se reunesc multi factori. SM are loc cel mai frecvent in climatul racoros (Europa Centrala si de Nord, SUA, Canada de Sud, Australia de Sud, Noua Zeelanda), astfel incat conditiile de mediu par sa fie implicate in dezvoltarea SM.
Scleroza multipla poate declansa aproape orice simptom neurologic, astfel incat istoria bolii pare adesea foarte diferita la diferite persoane. Acest lucru se aplica atat pe parcursul timpului, cat si asupra gravitatii si gravitatii reclamatiilor.
SM este asadar numita „boala cu multe fete”. De exemplu, poate provoca slabiciune sau paralizie musculara, o scadere a functiei vizuale atunci cand sunt implicati nervii optici (neurita optica), o crestere spasmodica a tensiunii musculare (spasticitate), precum si tulburari sau senzatii emotionale.
Deci, din prezentarea pe scurt a bolii, se poate vedea ca este o boala grava, mai ales dat fiind faptul ca medicina nu crede in existentea leacului pentru aceasta.
Norocul Vannessei Youness insa, a fost ca l-a intalnit pe doctorul Stefan Stangaciu, care i-a promis ca o va ajuta sa se vindece, iar Vanessa Youness Amal, a respectat cu strictete planul de tratament al doctorului Stangaciu.
A reusit sa se vindece, si apoi a decis ca trebuie sa ajute si alti bolnavi, asa ca a infiintat Fundatia Youness, Clinica Youness si Fondul de Investitii Youness, pentru a ajuta alti bolnavi sa se trateze.
A scris si cartea menita sa salveze vieti, si anume „Tratamentul pas cu pas al Sclerozei Multiple prin ApiFitoTerapie”, pe care a lansat-o alaturi de doctorul datorita caruia s-a vindecat.