Alegerea unui vin potrivit, o metodă de a te celebra

Alegerea unui vin potrivit, o metodă de a te celebra?

0 Shares
0
0
0

Cum alegi un vin potrivit pentru tine? La ce trebuie să fii atent și de ce este important să găsești un vin care să ți se potrivească? Iată mai multe informații!

Este bine de știut că vinul a existat pe masă când erau adunări mari de oameni. Prin tradiție, vinul a ajuns o metodă de a sărbători diverse evenimente importante din viață, o metodă de a petrece timp de calitate cu cei apropiați și o bucurie adiacentă artei culinare.

Deși orice băutor de vin ar trebui să știe ce soi de strugure preferă, dacă iubești vinul știi că arareori ai ca preferință doar unul singur. Și cum viața socială se împletește perfect cu această băutură complexă, în continuare ne  oprim asupra câtorva ocazii importante din viața oricui și alegem cel mai potrivit vin, ținând desigur cont de meniul ales.

O întălnire romantică

O cină minunată cu persoana iubită este ocazia ideală pentru un pahar de vin roșu. Există o varietate de alternative de vin roșu pentru a vă completa felul principal, de la Cabernet Sauvignon la Pinot Noir. Vinurile roșii diferă ca și corp, de la robuste și consistente la ușoare și ușor de băut, așa că alegerea preferatului poate dura ceva timp, având parte de încercări și erori.

Alege vinuri crocante care se potrivesc bine cu mesele picante. Un tânăr Riesling de asemenea nu poate da greș niciodată la o întălnire, datorită aromelor sale bogate de flori și aromei extrem de dulce. Rămâneți la tipurile de vin roșu însă dacă mâncați o masă de carne de vită mai grea. Cel mai important, alege un vin inedit, poate vechi, care într-adevăr poate să spună o poveste.

Sărbătorește cu spumante

Indiferent de ocazie, o sticlă de spumant este aproape întotdeauna pe masă, fie că este vorba de o logodnă, nuntă, zi de naștere sau o avansare profesională. După ce ai decis ce fel de mâncare să serviți la petrecere, ia în considerare ce băuturi se potrivesc cel mai bine cu ceea ce serviți în fiecare etapă. Savoarea vinului ar trebui să completeze, nu să copleșească, aroma bucătăriei.

Deoarece vinul spumant este acid, se potrivește bine cu pui la grătar, produse crude de bar, precum crustacee și stridii, chipsuri prăjite crocante, legume murate și așa mai departe. Prosecco se asortează bine cu bucătăria asiatică, mezeluri, aperitive pe bază de fructe și alte mese similare. Deserturile ar trebui să fie servite alături de cel mai bun vin dulce cu spumă.

La mare cu prietenii

Aplică protecție solară, pune-ți ochelarii de soare și relaxează-te în timp ce savurezi o băutură Pinot Grigio sau Sauvignon Blanc. Deoarece Pinot Grigio conține mai mult zahăr, este mai dulce decât Sauvignon Blanc, care are mai puțin zahăr, dar are o aciditate mai mare. Sauvignon Blanc este bogat în citrice (în principal lime și grapefruit) și are caracteristici ierboase, în timp ce Pinot Grigio este mai fructuos.

Cea mai semnificativă distincție între aceste două vinuri este că Pinot Grigio are un corp mai bogat și o senzație mai grea decât Sauvignon Blanc. Ambele vinuri sunt însă ideale pentru a le savura la soare lângă piscină sau pe plajă.

Cu toate acestea, vinurile au o poveste atât de complexă, încât pot fi savurate și de unul singur, deci categoric sunt o autocelebrare. Când descoperi vinurile care îți fac cea mai multă placere, când știi să alegi un vin foarte bun care ți se potrivește, se poate spune că îți aduci un plus de calitate în viață. Așadar, ce trebuie să știi atunci când alegi un vin bun doar  pentru tine: eticheta trebuie să conțină detalii geografice specifice despre locul de unde provin strugurii, bineînțeles împreună cu soiul de struguri regăsit în sticlă și metoda prin care au fost culeși.

Important este și anul de fabricație, unii preferă vin proaspăt cu o culoare aprinsă, pe când alții se bucură de densitatea și aromele unui vin învechit în butoaie de stejar. Crama este și ea importantă, cu cât are o tradiție mai bogată, cu atât este mai probabil ca vinul ales să fie unul de calitate superioară și să devină o recompensă binemeritată de la tine pentru tine.

0 Shares
You May Also Like