3 ponturi pentru a calma teama de dentist a copilului

0 Shares
0
0
0

Ca orice parinte, stii desigur ca vizitele regulate la medicul stomatolog sunt importante pentru sanatatea orala a copilului tau si pentru ca acesta sa aiba dinti frumosi si sanatosi. Insa, la fel de bine, stii ca e normal pentru un copil sa fie ingrijorat cu privire la urmatoarea vizita la stomatolog.

Tocmai de aceea e important sa alegi un stomatolog pentru copii care a urmat o pregatire suplimentara, ce include tehnici special dezvoltate pentru calmarea copiilor agitati si anxiosi.
In afara de alegerea medicului potrivit pentru copilul tau, poti incerca sa implementezi urmatoarele trei strategii care te vor ajuta sa reduci anxietatea stomatologica a copilului tau si il va face sa astepte cu nerabdare urmatoarea vizita.

Mergi la stomatolog inainte de consultatie

Uneori copiii sunt nervosi in privinta stomatologului pentru ca nu stiu exact cum sa reactioneze intr-un mediu ciudat, cu oameni noi. Cand suni la cabinet pentru a face o programare, intreaba daca poti trece cu o zi astfel incat cel mic sa poata face cunostinta cu personalul. In acest fel, copilul tau se va simti deja mai confortabil si va cunoaste mediul, inainte de a se aseza pe scaun.

Lasa-l sa exerseze

Copiii mici invata prin jocuri de rol, iar daca va jucati “de-a doctorul” mimand o vizita la stomatolog vei crea posibilitatea ideala pentru a-i mai reduce din nervozitate.
In timp ce te joci cu copilul, vorbiti despre unele dintre lucrurile ce pot fi facute la dentist pentru a promova o buna igiena dentara – periajul dintilor, folosirea atei dentare, etc. Roaga-l apoi pe cel mic sa fie medicul unei jucarii de plus si sa exerseze toate aceste actiuni pe aceasta sau pe un membru al familiei, astfel incat sa poata incepe sa inteleaga ce se va intampla la intalnirea cu stomatologul.

Luati cu voi un obiect care il face sa se simta bine

Un cabinet stomatologic care ofera servicii pentru copii ar trebui sa fie deja configurat astfel inat sa fie primitor cu acestia, insa un obiect familiar il va ajuta pe copilul tau sa se relaxeze si mai mult. Copiii mici pot prefera sa tina in brate un animal de plus in timp ce medicul stomatolog pediatru le face un control sau o procedura anume.
Copiii mai mari si adolescentii pot incerca sa asculte muzica preferata, pentru a acoperi sunetul instrumentelor.

Stai de vorba cu copilul tau despre lucrurile care l-ar putea ajuta sa se simta confortabil si incurajeaza-l sa le ia cu el, pentru o stare de liniste.
Dupa cateva vizite la stomatolog, orice copil ajunge sa se familiarizeze cu medicul stomatolog si sa se simta mai confortabil. Daca vor mai exista episoade de anxietate ele vor fi doar izolate si in principiu provocate de necesitatea unui tip nou de ingrijire, despre care nu cunoaste foarte multe.
Pregateste-ti copilul pentru o noua vizita la medic, explicandu-i ce urmeaza sa se intample, astfel incat sa il ajuti sa aiba o stare psihica mai buna.

0 Shares
You May Also Like