Semintele de chia ideale pentru micul dejun

0 Shares
0
0
0

 

Semintele de chia sunt un aliment miraculos care au extrem de multe beneficii pentru corpul nostru. In ziua de azi se gasesc extrem de usor si pot fi consumate intr-o multime de feluri. Puteti cumpara seminte chia din magazine sau le puteti comanda online de la magazine care ofera produse bio sau 100% naturale, pentru a va asigura ca veti cumpara produse de cea mai buna calitate avand garantia producatorului.

Acestea pot fi consumate, asa cum spuneam, intr-o multime de feluri. Pot fi consumate curde sau prajite si in tot felul de combinatii: cu lapte, cu iaurt, pot fi puse in salata sau in shakeuri. Sunt extrem de recomandate pentru micul dejun. O reteta foarte usoara si consistenta pentru micul dejun ar fi o lingura de seminte de chia amestecate cu 2-3 linguri de seminte de ovaz, un pic de apa calda si o lingurita mica de unt de arahide. Va rezulta o consistenta asemnatoarea unei budinci si asigura senzatia de satietate cel putin 3-4 ore.

Faptul ca aceste seminte poti fi consumate in combinatii diverse se datoreaza faptului ca gustul lor nu este unul foarte intens, asa ca nu se va amesteca cu aromele celorlalte alimente, dar rezultatele vor fi vizibile, desigur.

Aceste seminte sunt recomandate celor care sunt la dieta pentru ca ofera acea senzatie de satietate, reducand pofta de mancare si prevenind depunerile de grasime. De asemenea, mentin hidratarea organismului si in plus reduc efectele imbatranirii si ofera stralucire parului.

Daca va doriti sa renuntati la obiceiurile nesanatoase in ceea ce priveste alimentatia, semintele de chia va vor fi un adevarat partener. Desigur ca pentru a observa rezultatele trebuie consumate pe o perioada mai lunga de timp si desigur ca stilul de viata trebuie sa devina si el unul mai sanatos.

Aceste seminte trebuie consumate cu moderatie pentru a nu trece in extrema cealalta. Consumul unei portii mai mare de seminte nu va grabi aparitia rezultatelor, si ca orice exces poate ajunge sa dauneze la un moment dat.

 

 

 

0 Shares
You May Also Like
Istoria probioticelor

Istoria probioticelor

Termenul probiotic a fost pentru prima data introdus in anul 1953, si definea probioticele ca fiind derivati ai…