Diferenta dintre piele naturala si artificiala

originals.ro
Share Button

Diferenta dintre piele naturala si artificiala
Sunt multe persoane care vor sa stie cum se poate face diferenta dintre incaltamintea de piele naturala si cea de piele sintetica, si dilema devine foarte pertinenta tinand cont de faptul ca pielea artificiala reuseste sa imite tot mai bine pielea autentica.

Deoarece stim ca este greu sa deosebiti materialele azi va prezentam cateva metode cu ajutorul carora veti putea sa va dati seama de calitatea materialelor. De exemplu, daca vreti ghete din materiale de calitate alegeti ghete dama piele.

Tineti cont in primul rand de asepct. Modul in care arata ghetele pe care le vedeti in magazinele online si in vitrine  este primul lucru de care va trebui sa tinet cont daca vreti sa va cumparati produse noi. Nu va lasati inselati de aparente.

consultanta Dan Bradu

Cum am zis si mai sus pielea sintetica imita perfect pielea naturala, dar sunt si semne ce pot sa tradeze calitatea lor. Incaltamintea de piele naturala va avea si mici pori care vor fi dispusi in mod neuniform ceea ce da pielii autenticitate in timp ce pielea sintetica va avea un aspect cat mai uniform.

Incaltamintea de piele naturala va avea marginile usor nedefinite iar cea din piele sintetica are margini lucioase si slefuite. Indoiti usor incaltamintea. In cazul in care e flexibila si revine usor la forma initiala atunci e clar ca avem piele naturala.

Daca e rigida si usor de deformat atunci produsul este din piele sintetica. Incaltamintea de piele naturala are si un miros tipic pe cand cea din piele sintetica miroase a plastic.

Si pretul este cel care face diferenta. Incaltamintea de piele naturala se face in general la comanda si asta pentru ca pielea naturale e ceva mai greu de obtinut iar procesul prin care se va confectiona e mult mai lung. In acest mod se explica si de ce pretul pe care il are o pereche de pantofi de piele naturala e mai mare.

Pielea sintetica ce se obtine in fabrici este mai ieftina iar produslee sunt confectionate pe banda. Puteti gasi acelasi model de ghete in zeci de magazine si pretul lor va fi mic ceea ce va atrage rapid si un numar de cumparatori foarte mare.

Atunci cand purtati incaltaminte facuta din piele naturala veti vedea ca veti transpira mai putin si asta pentru ca pielea naturala permite si circulatia aerului. Nu veti avea acea senzatie de extremitati calde sau foarte reci.

Incaltamintea facuta din piele sintetica nu va permite si ventilarea in interior. De asemenea aceasta piele nu va oferi nici protectie optima contra vantului sau frigului.

Daca va doriti incaltaminte care sa va tina mai multe sezoane atunci ar trebui sa alegeti pielea naturala. Aceasta isi va pastra aspectul foarte elegant pentru mult timp in special daca o intretineti in mod corespunzator. Comparativ cu pielea naturala cea sentitetica se va deforma rapid chiar de la prima purtare.

De asemenea incaltamintea de piele naturala e mai comoda si va lua si forma piciorului. Va veti simti perfect ori de cate ori o veti purta spre deosebire de pielea sintetica ce se deformeaza sau poate sa ramana foarte rigida.

Distribuie daca iti place
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0Share on Reddit0Share on StumbleUpon0Digg thisShare on Tumblr0

Comenteaza pe Facebook

Lasă un răspuns