Fiecare proprietare de site isi doreste cel mai bun pachet de web hosting, motiv pentru care daca ai nevoie de un asemenea pachet de servicii, este important sa vezi site-ul unui furnizor, iar apoi sa alegi pachetul care ti se potriveste.
Cea mai simpla si cea mai ieftina solutie este reprezentata de shared hosting, unde site-urile sunt gazduite la comun de catre un singur server. De multe ori, unele site-uri consuma mai multe resurse decat cele alocate, asa ca trebuie sa faca trecerea la un alt pachet de hosting, iar in continuare vom vedea despre ce este vorba.
Ce este VPS?
VPS inseamna Virtual Private Server. Aceasta se refera la partajarea unui server fizic in mai multe servere. De fapt, fiecare actioneaza exact ca un server dedicat; veti obtine toate caracteristicile unui server dedicat, dar la un pret mai mic.
Fiecare VPS are propriul sistem de operare si fiecare poate fi repornit separat. Aceste sisteme de operare primesc fiecare o anumita parte din resursele serverului fizic, nu mai mult sau mai putin, ele sunt izolate una de alta, astfel incat nu se poate interfera cu alta.
De ce sa aleg VPS hosting?
Virtual Private Server este alegerea potrivita pentru dezvoltatori, webmasteri, reselleri si pentru cei care ruleaza site-uri cu resurse intensive.
Fiecare VPS efectueaza si executa exact ca o masina fizica independenta si prin urmare ofera securitate si flexibilitate pentru site-urile dvs., independenta fata de vecini, control total asupra mediului dvs. de gazduire si puterea unui server dedicat, la un pret accesibil.
Care este diferenta dintre hostingul partajat si VPS?
Cu un VPS, veti primi toata puterea de gazduire dedicata, cu capacitatea de a avea un set propriu de servicii si un spatiu de disc personalizabil.
Cu gazduire partajata, aveti acces administrativ limitat si nu puteti personaliza configuratiile software. Cu un VPS, puteti efectua orice actiune de la panoul de control si nu este nevoie sa contactati asistenta tehnica cu fiecare cerere.
Ei bine, in conditiile in care aveti nevoie de mai multe resurse, sau in cazul in care nu va incanta ideea de a opta pentru un server VPS, va puteti indrepta atentia spre un pachet de gazduire dedicata, iar in continuare vom discuta putin despre acest aspect.
Ce anume este un server dedicat?
Un server dedicat vine cu toate resursele – inclusiv accesul root – de la un server fizic. Oferind o securitate optima si o latime de banda maxima, este ideal pentru cei care sunt putin mai bine pregatiti pentru tehnologie (de exemplu, gestionarea si configurarea serverelor) si pentru intreprinderile care consuma o cantitate considerabila de trafic zilnic.
Care este diferenta principala dintre un server dedicat si un clearance?
Ganditi-va la serverele dedicate ca umbrela, referindu-va la acele servere fizice furnizate de o companie client care sunt apoi inchiriate unei singure companii pentru utilizarea exclusiva, configurarea si operarea de la distanta. Serverele de clearance-ul sunt, in esenta, servere dedicate utilizate anterior, la un pret mai ieftin.
Ce se refera la gestionarea serverului responsabil de utilizator?
Dupa cum sugereaza si numele, acest tip de management necesita ca utilizatorul sa isi asume intreaga responsabilitate pentru gestionarea acelui server. Acest lucru necesita mai mult o intelegere generala a liniei de comanda si Linux pentru a va asigura ca functioneaza bine.
Iata ce va puteti astepta cu Managementul responsabil de serverul utilizatorului:
- Configurarea si configurarea initiala a serverului;
- Detectarea si rezolvarea problemelor hardware;
- Reboot server (la cerere);
- Acces total la root.