Sfaturi utile pentru realizarea unui site inovativ

0 Shares
0
0
0

In cazul in care va doriti sa aveti parte de un site inovativ, cu siguranta trebuie sa tineti cont de cateva detalii foarte importante, iar in cele ce urmeaza vom vedea despre ce este vorba.

Responsive website design reprezinta un prim detaliu pe care trebuie sa il aveti in vedere daca va doriti un site inovativ. Acest lucru inseamna ca site-ul trebuie sa poata fi accesat atat de pe PC sau laptop, cat si de pe dispozitivele moile si sa functioneze perfect pentru toate dispozitivele de pe care este accesat.

Flat web design este un design folosit de catre giganti precum Facebook sau Gmail, in care sunt eliminate efectele tridimensionale si degradeurile obositoare sau decoratiunile inutile care nu aduc nici un plus de valoare. Cel mai important este ca un site sa se bazeze pe simplitate, pe linii indraznete, pe culori saturate si pe foarte multa creativitate.

Aceasta este tehnica ideala de web design care ii ofera site-ului aspectul aerisit de care acesta are nevoie, aceasta tehnica face deasemenea site-ul sa fie usor de citit dar si usor de analizat si de procesat de catre utilizator.

Totodata, prin folosirea acestui tip de web design, este facilitata si partea de responsive pentru ca site-ul se incarca mult mai rapid.

Parallax scrolling reprezinta o alta modalitate prin care site-ul fi considerat inovativ, petnru ca aceasta modalitate pune accent pe profunzimea imaginilor si a textului, si permite schimbarea graficii sau chiar si pornirea animatiei atunci cand se face scrool pe pagina. Aceasta tehnica ii ofera site-ului un efect woow, si ii ofera acestuia designul comercial de care are nevoie.

Single page design reprezinta un alt aspect care trebuie luat in calcul. De regula, site-urile realizate din mai multe pagini care pot sa fie accesate prin linkuri de navigare.

Single page design foloseste Parallax scrolling si elimina astfel nevoia utilizatorului de a cauta pe mai multe pagini pentru a ajunge la informatia gasita. Single page design este un design user – friendly care ajuta utilizatorul sa gaseasca ceea ce are nevoie pe pagina.

Pentru site-urile care au un continut bogat, ar fi important de precizat ca solutia cea mai buna o reprezinta tipul de design fixed headers. Daca discutam despre continut repartizat pe mai multe pagini, atunci cu siguranta acesta este designul ideal.

Proprietarii de site-uri trebuie sa stie ca ar fi ideal sa opteze pentru Larger font sizes (font cu dimensiuni mari) pentru continutul de pe site.

Avand un font mare pentru continut, site-ul va atrage vizitatorii care nu isi vor obosi ochii citind informatiile. In schimb, daca fontul este mic, de multe ori vizitatorii de pe site aleg sa se orienteze spre alte site-uri pentru ca nu isi doresc sa isi oboseasca ochii.

Ei bine, acestea sunt cateva detalii care pot contribui la obtinerea unui site inovativ. Cel mai indicat insa este ca in cazul in care va doriti sa aduceti modificari site-ului dvs., sa colaborati cu o agentie de web design, pentru ca acolo lucreaza experti care va pot realiza un site ca la carte.

0 Shares
You May Also Like

Web hosting pentru orice site

Fiecare proprietare de site isi doreste cel mai bun pachet de web hosting, motiv pentru care daca ai…