Terapia cu ventuze – Un succes in tratarea afectiunilor

0 Shares
0
0
0

Terapia cu ventuze - Un succes in tratarea afectiunilor
Ventuzele pentru masaj erau folosite in Asia straveche pentru tratarea unor afectiuni destul de serioase. Printre aceste afectiuni care se tratau cu succes cu ajutorul ventuzelor pentru masaj se pot enumera: raceala, gripa, convulsiile, congestiile pulmonare si chiar bolile de sange.

Aceasta metoda de tratament ce foloseste ventuze pentru masaj este folosita in Asia inca de acum cateva mii de ani, ea fiind gasita in vechi texte tibetane si indiene ca fiind una dintre metodele de baza de atunci.

Dupa ceva timp, metoda de tratament cu ajutorul ventuzelor pentru masaj a fost preluata chiar si de catre unii medici renumiti din acele vremuri, precum Gallen sau Hipocrate, acestia incurajand pe toti medicii din lume de la acea vreme sa apeleze la folosirea acesteia.

Mai mult decat atat, terapia cu ventuze pentru masaj apare mentionata chiar si in cea mai veche carte de medicina descoperita vreodata si care are o origine non asiatica, cunoscuta sub denumirea de Elbers Papyrus.

Elbers Papyrus a fost scrisa in anul 1550 I. Hr., iar in aceasta, terapia cu ventuze pentru masaj este descrisa amplu, spunandu- se despre ea ca poate trata un numar destul de mare de afectiuni.

Din ce erau realizate ventuzele?

Primele ventuze pentru masaj au fost realizate in vremurile stravechi din corn de animal, iar abia apoi s- a trecut la realizarea acestora din bambus, alama sau ceramica. In zilele noastre insa, ventuzele pentru masaj sunt realizate din sticla si silicon, aceste doua materiale fiind unele mult mai benefice pentru organismul uman si fac ca ventuzele pentru masaj sa aiba mult mai multe intrebuintari.

Terapia cu ventuze pentru masaj are rolul de a influenta cele doua corpuri ale unui om, iar aici este vorba despre corpul energetic si despre cel fizic.

Prin terapia cu ventuze pentru masaj corpul energetic este corectat, cu ajutorul deblocarilor energetice care se realizeaza atunci cand ventuza este aplicata pe locul afectat.

Fiind o ramura a acupuncturii, terapia cu ventuze pentru masaj are rolul de a interfera atat cu sistemul informational, cat si cu cel energetic al omului, astfel eliberand si drenand energia prin piele si prin pori.

In concluzie putem spune ca terapia cu ventuze pentru masaj nu poate fi folosita numai pentru tratatea unor afectiuni destul de serioase, ci si in alte scopuri. Un scop destul de important si care face astazi ca terapia realizata cu ajutorul ventuzelor pentru masaj sa fie la mare cautare, este combaterea celulitei.

Si asta in special datorita faptului ca o mare majoritate a femeilor din ziua de azi se lupta cu celulita, fapt care le poate afecta acestora destul de grav psihicul.

Astfel ca, cu ajutorul terapiei cu ventuze pentru masaj, femeile pot scapa in ziua de azi de celulita, intr- un timp destul de scurt.

0 Shares
You May Also Like