Structura site-ului si importanta ei in SEO

Structura site-ului si importanta ei in SEO

0 Shares
0
0
0

Pentru a determina cea mai buna structura a unui site este recomandat sa discutati cu  o firma optimizare seo. Structura site-ului si linkurile sunt foarte importante. Fiecare pagina din partea de sus a unei piramide ar trebui sa faca trimitere la subpaginile sale. Si invers, toate subpaginile ar trebui sa se lege inapoi la paginile de deasupra piramidei.

Ar trebui sa existe continut esential (articole de piatra baza) in partea superioara a piramidei  si acestea ar trebui sa fie articolele la care va conectati din toate postarile de pe blog.

Deoarece va conectati de la pagini care sunt strans legate una de cealalta in functie de continut, cresteti posibilitatea site-ului de a se clasifica foarte bine in cautari. Conectarea in acest mod va ajuta motoarele de cautare prin furnizarea informatiilor necesare de clasare.

In plus, cu toate subpaginile care fac legatura cu acea pagina principala aflata chiar in partea de sus a piramidei, creati pagini de baza. Acest lucru va face mai usor pentru motoarele de cautare sa determine ce pagini principale pe subiect sunt.

Contorul de linkuri pentru linkurile SEO de la Yoast vizualizeaza legaturile pe care le aveti pentru a le putea optimiza. Afiseaza legaturile interne dintr-un mesaj si link-urile interne catre o postare. Puteti utiliza acest instrument pentru a imbunatati structura site-ului, imbunatatind legaturile dintre postarile asociate.

Yoast Premium  va ajuta si in legaturile interne. Instrumentul intern de sugestii de legaturi va va arata care articole sunt legate de cel pe care il scrieti, astfel incat sa puteti usor sa va conectati la ele: doar prin glisarea link-ului in editorul vostru. In plus, instrumentul acesta va permite sa indicati ce articole considerati a fi continutul de baza pe site-ul. In acest fel, aceste articole vor fi afisate pe langa sugestiile interne de legatura. Nu trebuie sa va mai faceti griji ca uitati sa puneti legaturile.

Site-ul vostru va beneficia, de asemenea, de adaugarea de etichete. Etichetele si taxonomiile vor da structurii voastre mai multa substanta (sau cel putin Google o va intelege mai bine).

In WordPress exista doua modalitati standard de a adauga taxonomii: puteti utiliza categoriile mentionate mai sus (care va vor oferi structura tip piramida) si puteti utiliza etichete. Diferenta are de-a face cu structura. Categoriile sunt ierarhice. Puteti avea subcategorii si subcategorii, in timp ce etichetele nu au aceasta ierarhie. Ganditi-va asa: categoriile sunt cuprinsul site-ului web, iar etichetele sunt indexul.

Nu creati prea multe etichete. Daca fiecare articol sau categorie primeste inca o alta eticheta unica, nu structurati nimic. Asigurati-va ca etichetele sunt utilizate de mai multe ori sau cel putin de doua ori. Ar trebui sa grupeze articolele care chiar au legatura unele cu celelalte.

In unele teme WordPress, etichetele sunt afisate cu fiecare mesaj. Dar, unele teme neglijeaza acest lucru. Ar trebui sa va asigurati ca etichetele voastre sunt de fapt disponibile vizitatorilor vostri undeva, de preferinta in partea de jos a articolului. Etichetele sunt utile pentru vizitatorii vostri (si nu doar pentru Google) pentru ca ei sa gaseasca mai multe despre acelasi subiect.

 

0 Shares
You May Also Like
Ce este marketingul online?

Ce este marketingul online?

Marketingul online este practica utilizării canalelor bazate pe web pentru a răspândi un mesaj despre brandul, produsele sau…
Ce este web designul?

Ce este web designul?

De pe HowDoDesign aflam ca webdesignul desemneaza designul interfetei web: arhitectura interactiva, organizarea paginilor, structura site-ului si navigarea…