Sa calatoresti fara asigurare, o idee buna sau proasta?

0 Shares
0
0
0

Sa calatoresti fara asigurare, o idee buna sau proasta?Data plecarii tale se apropie, rezervarile sunt complete si valizele sunt gata. Acum, pentru a pleca cu incredere, probabil ca iti pui intrebarea: eest o idee buna sa calatoriti fara asigurare?

A avea un accident, a-ti pierde bagajele, a te imbolnavi sau chiar a fi repatriat, orice se poate intampla in timpul calatoriei! Asigurarea de calatorie si garantiile acesteia sunt destinate protejarii calatorului in momentul plecarii sale si pe tot parcursul calatoriei sale.

Ofera o acoperire adaptata la durata sederii, precum si la destinatie si protejeaza calatorul, daca este necesar. Mai presus de toate, o asigurare de calatorie de pe www.leaderteam.ro iti permite sa te bucuri de vacanta in liniste.

De ce sa inchei o asigurare de calatorie?

Iti anulezi calatoria …

Picior rupt, invitatie la un examen, decesul unui membru apropiat al familiei… toate aceste evenimente neprevazute te pot impinge sa iti anulezi calatoria in ultimul moment. Si, fara asigurarea de anulare a calatoriei, va trebui sa platesti o parte sau tot sejurul. Pentru a evita acest lucru si pentru a face fata acestui tip de situatie, poti incheia o asigurare de anulare inainte de plecare.

In general, asigurarea de anulare ramburseaza costurile suportate pentru calatoria ta, mai putin suma rambursata deja de organizatorul calatoriei (companie aeriana, site-ul de rezervare a calatoriei, agentia de turism etc.).

Asigurarea de anulare este adesea ieftina (suma reprezinta un mic procent din costul calatoriei tale). Nu ezita sa o faci, mai ales daca pretul calatoriei este mare.

Iti pierzi bagajele sau sunt furate

Unele evenimente neasteptate pot avea loc si in timpul calatoriei. Din fericire, acest lucru nu se intampla in fiecare zi, dar, de exemplu, compania aeriana iti poate pierde bagajele la aeroport. Asadar, aminteste-ti sa iti acoperi lucrurile personale pentru a nu fi nevoit sa regreti si a fi nevoit sa iti rascumperi bunurile la costuri reale.

Anume, despagubirile in caz de furt sau pierdere a bagajelor pot fi limitate de asigurare. Afla despre limita si verifica acoperirile inainte de a cumpara asigurarea de calatorie. Este important sa specifici ca toate garantiile nu sunt aceleasi conform contractelor.

Te imbolnavesti sau ai un accident minor

Raceala sau gripa? Nu vei muri din cauza asta, dar iti poate strica intr-adevar calatoria, mai ales daca situatia se inrautateste. Acesta este si cazul micilor accidente care pot avea loc odata ajuns acolo.

Cand automedicatia nu mai este suficienta, trebuie sa te hotarasti sa consulti un medic si sa bagi mana in portofel pentru a te trata corect. Intre consultatia la medic si mersul la farmacie, factura poate urca rapid.

Daca calatoresti in Europa si ai cardul european de asigurari de sanatate, este posibil – dar nu intotdeauna – sa obtii o rambursare. Retine ca aceasta rambursare va fi in conformitate cu scara de rambursare a securitatii sociale din tara ta de origine.

Ai o boala grava sau un accident si trebuie sa fii internat si/sau repatriat

Daca trebuie sa fii internat in spital, asigurarea de calatorie iti va acoperi cheltuiala. Trebuie sa stii ca accesul la ingrijiri de calitate poate fi foarte scump.

0 Shares
You May Also Like