De ce sa optezi pentru o agentie imobiliara?

0 Shares
0
0
0

Agentiile imobiliare elimina cateva griji atunci cand te hotarasti sa inchiriezi, sa vinzi sau sa cumperi imobiliare.

Daca te-ai hotarat sa iti dai apartamentul spre inchirierea sau vrei sa il vinzi, trebuie sa stii ca sunt cateva reguli de la care nu te poti abate, ba mai mult trebuie sa ai in permanenta un telefon cu tine pentru a raspunde in urma anuntului dat.

Pe langa aceasta, trebuie sa stii si care sunt platformele cele mai cautate in ceea ce priveste imobiliarele, cum sa scrii anunturile si ce informatii sa incluzi.

O agentie de imobiliare stie toti acesti pasi, iar contra unui cost te vei bucura de liniste. Serviciile oferite de o agentie imobiliara depind si de ce actiuni vrei tu sa faci, respectiv: negocierea preturilor, promovarea unui imobil, acte necesare pentru a stabili tranzactia, finalizarea contractelor cu clientii si cautarea unor noi clienti.

Toate aceste lucruri se vor face in functie de nevoile tale! Agentiile imobiliare nu numai ca te scutesc de timp pierdut si de stres, dar iti ofera si cel mai bun pret pe imobilul tau.

Promovarea este de asemenea un detaliu important atunci cand te hotarasti sa vinzi, sa cumperi sau sa inchiriezi un imobil. Calitatile profesionale ale agentilor imobiliari constau deseori si in cunoasterea celor mai bune tehnici de promovare a imobiliarelor, ba mai mult, de cele mai multe ori obtin si un pret mai bun.

Daca te hotarasti sa vinzi un imobil, de exemplu, e mai putin probabil ca tu sa stii cum se negociaza si ce valori ale imobilului, precum zona unde se afla,  sa scoti in evidenta pentru pretul pe care il ceri.

Preturile se stabilesc dupa niste standarde, asadar nu poti sa ceri un pret doar pentru ca atat ai investit tu in imobilul respectiv. Piata imobiliarelor s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani, asadar cei mai multi care vor sa faca astfel de tranzactii aleg o agentie imobiliara.

Bineinteles, la polul opus, in calitate de client, daca vrei sa inchiriezi un imobil sau sa il cumperi trebuie sa indeplinesti niste conditii, dar mai ales sa tii cont de reguli, respectiv:

  1. Nu intarzia niciodata la intalnirile stabilite cu agentul imobiliar. Ar trebui sa stii ca nu esti singurul client si in functie de disponibilitatea ta, agentul isi programeaza si alte intalniri cu alti clienti. Asadar, nu stabili o ora de intalnire daca stii ca nu poti ajunge.
  2. Spune-I agentului imobiliar tot ce iti doresti de la imobilul pentru care l-ai contactat. Acest aspect include inclusiv bugetul tau. Daca ai apelat la un agent imobiliar sa iti caute el un imobil de inchiriat sau de cumparat, stabileste de la inceput toate conditiile pentru care ai cumpara sau inchiria un imobil.
  3. Gandeste-te si la comisionul agentului. O agentie imobiliara are salarii fixe pentru agenti, iar alta plateste in functie de tranzactie. Prin urmare, daca tu nu iti doresti sa cumperi imobilul respectiv, agentul isi poate primi salariul sau nu. Nu apela la un agent imobiliar daca nu iti doresti realmente sa cumperi sau sa inchiriezi un imobil.
0 Shares
You May Also Like