De ce sa incurajezi legatura copiilor cu natura?

De ce sa incurajezi legatura copiilor cu natura?

0 Shares
0
0
0

Cu totii avem amintiri fericite despre timpul petrecut in natura cand eram copii. Zilele nepasatoare de a prinde broaste, de a alerga pe campuri si de a urca in copaci sunt uneori cele mai dragi amintiri ale noastre din copilarie.

Este atat de important ca sa se faca o legatura intre copii cu natura?

Cel mai bun mod de a contracara deficitul natural este sa petreci timpul intr-un mediu natural. Trairea momentelor in natura iti permite, de asemenea, sa dezvolti o sensibilitate a mediului. Cercetarile demonstreaza ca, prin petrecerea unui timp de calitate in natura, mai degraba decat invataturi formale, ghidate, iti dezvolti constientizarea mediului.

Trairea unor momente frumoase in compania naturii ajuta si la dezvoltarea spiritualitatii la copii. Aceasta spiritualitate se traduce prin incurajezi legatura copiilor cu naturasentimentul de a face parte dintr-un intreg mai mare, de a fi conectat si interdependent de ceea ce te inconjoara in natura.

De asemenea, este important sa te legi de natura, deoarece acest lucru creste fericirea la copii. Dragostea pentru natura i-o poti cultiva de mic, de atunci de cand e bebelus si face plimbari in natura sau mai mare cand ii poti cultiva curiozitatea prin carti despre natura, cum este Woodland Sounds, care creeaza o lume frumoasa a padurilor pentru copiii mici cu ajutorul zgomotelor atmosferice specifice.

Elemente cheie pentru a ajuta la crearea legaturii

  • Placere

Este esential ca timpul petrecut in natura, cu familia, sa fie distractiv si fara stres. Scopul principal trebuie sa fie distractia si jocul, astfel incat copiii sa traiasca un moment pozitiv in contact cu natura.

  • Ritmul

Ritmul lent in timpul iesirilor in padure sau in parc este foarte important, astfel copiii pot absorbi din imprejurimi, explora si simti calmul.

  • Timpul alocat iesirilor in natura

Pentru ca aceasta conexiune sa fie creata intre copii si natura, este important sa petreci timpul in aer liber. Cu cat este mai mare frecventa sau cu cat este mai lunga sederea in natura, cu atat va fi mai usoara crearea conexiunii.

  • Sentimentul de libertate

Cel mai frumos sentiment, cel al libertatii! Avand incredere in copii si lasandu-i sa se indeparteze de adulti, le oferi toate sansele de a crea o legatura cu mediul lor. Copiii au nevoie uneori de momente in care sunt imbibate de lumea naturala, in lumea lor, departe de lumea adultilor.

  • Ai grija de tot ce traieste

Biofilia este afinitatea instinctiva pe care o au fiintele umane pentru tot ceea ce este viu. Toti copiii iubesc fiintele simtitoare si biofobia se invata crescand. Copiii iubesc animalele, insectele si copacii, iar aceasta dragoste vine de la sine. Pentru a o incuraja, poti oferi activitati care au ca scop ingrijirea vietuitoarelor, incurajand empatia si admiratia pentru toate creaturile, chiar si pentru cele mai mici.

  • Recunostinta

In timpul iesirilor in padure, invata-i pe copii sa multumeasca la finalul activitatii. Sa spuna multumesc copacilor pentru ca i-au protejat de soare, focului pentru ca ii incalzeste sau plantelor pentru ca i-a ajutat la prepararea unui ceai bun. Acest lucru le permite copiilor sa vada ca fericirea este legata de micile detalii.

0 Shares
You May Also Like