Ce reprezinta optimizarea SEO in ziua de astazi?

0 Shares
0
0
0

Cu totii stim ceea ce se intampla cand introducem un cuvant sau o fraza intr-un motor de cautare si apasam “enter”: primim o lista de rezultate relevante pentru termenul cautat.

Vrei optimizare seo Bucuresti? Intra pe DanBradu.com.

Acest pagini cu rezultate apar la randul lor ca rezultat al optimizarilor pentru motoarele de cautare (SEO). Pe scurt, SEO este o metoda de a optimiza continutul paginilor web pentru motoarele de cautare, in asa fel incat website-urile care beneficiaza de optimizare Seo sa fie mai bine vazute de algoritmii Google si sa apara printre primele rezultate din cautari.

SEO se intampla atunci cand:
1. Faci research pentru anumite cuvinte cheie.
2. Selectezi un anumit cuvant cheie dupa ce ai facut research-ul respectiv si…
3. Il folosesti pentru a scrie continut (articole, bloguri)…
4. Pe care alte persoane il vor citi apoi (continutul) si ii vor da share pe retelele de socializare (Twitter, Facebook, blogurile personale sau alte retele).

Potrivit Redevolution, Google afiseaza la cautari doar acele pagini web sau in primul rand acele pagini web care au autoritate si relevanta. Cum masoara Google autoritatea si relevanta?

– Google determina relevanta paginii tale web prin analizarea continutului, analiza care se bazeaza pe cativa factori, inclusiv pe cat de des si cand anume folosesti anumite cuvinte cheie, in continutul tau.

– Google masoara apoi autoritatea, bazandu-se pe numarul de link-uri catre acea pagina si pe cat “de incredere” sau cat de sigure sunt aceste link-uri.

Daca putem spune asa, pe internet link-urile sunt exact ca voturile, cu o mica diferenta. Castigatorul unor alegeri normale este determinat de numarul voturilor, in timp ce pe internet, rank-ul unei pagini web nu depinde asa de mult de numarul link-urilor (cantitatea acestora) ci mai degraba de calitatea lor.

Calitatea a devenit factorul principal pentru rankingul Google, in special de la update-urile Google Panda si Penguin.
Intelegerea Copywriting-ului.

Copywriting-ul este arta si stiinta de a crea continut care atrage utilizatorul sa cumpere un anumit produs, sa se inscrie la o lista sau newsletter sau sa intreprinda orice alta actiune ce iti poate aduce tie beneficii (site-ului sau afacerii tale).

Copywriting-ul face parte asadar din “salesmanship” adica din stiinta vanzarilor.
Ce poate determina un utilizator sa intreprinda o anumita actiune? Un copywrighter o poate face cu siguranta.

Un copywrighter este un profesionist talentat, care scrie continut pentru anumite reclame, promotii sau pentru atragerea clientilor. In lumea marketing-ului, copywrighter-ul este un semi-zeu si pe buna dreptate. In primul rand, un copywrighter este cineva care intelege celelalte persoane, cunoaste ceea ce doreste audienta si alege acele cuvinte care pot atrage aceasta audienta.

Titlurile, cuvintele folosite, frazele si paragrafele folosite intr-un anumit continut, trebuie sa fie placute si sa convinga cititorul sa intreprinda o anumita actiune (sa cumpere un produs de exemplu).

Daca esti un blogger sau un writer freelance, poti deveni un copywrighter in momentul in care te apuci de scris articole, imbunatatindu-ti creativitatea si modul de scriere.

Ca si copywrighter in aceasta lume a SEO aflata intr-o continua schimbare, trebuie in primul rand sa scrii continut de calitate, folositor si interesant pentru utilizatorul final: vizitatorul website-ului.

0 Shares
You May Also Like