Ce medicamente nu trebuie sa combini niciodata?

Ce medicamente nu trebuie sa combini niciodata?

0 Shares
0
0
0

Daca ti-a venit ideea sa iei mai multe medicamente odata, ai foarte mare grija la substantele de baza, care intra in compozitia acestora.

Anumite medicamente / pastile nu pot fi luate impreuna, deoarece combinatia substantelor de baza ce le compun, poate duce la aparitia unor afectiuni grave sau in cel mai bun caz, nu vor avea nici unul efectul scontat. Cauti Bonilash? Intra pe pe webiste-ul Pharma4You.ro!

De exemplu, anticoagulantele nu se pot lua cu aspirina.

Pacientii care urmeaza tratamente ce implica folosirea anticoagulantelor orale care au capacitatea de a impiedica aparitia cheagurilor, nu trebuie sa combine aceste medicamente in nici un caz cu aspirina sau alte pastile asemanatoare (ibuprofenul de exemplu), deoarece creste foarte mult riscul de hemoragie interna.

De asemenea, toti pacientii care iau medicamentatie pe baza de antiacide, antidiabetice, antidiuretice sau cei care au suferit sau sufera de astm bronsic nu trebuie sa ia astfel de medicamente, pentru ca simptomele se pot inrautati si starea lor generala de sanatate se va deteriora grav.

In plus, cei care fac anumite tratamente cu anti-inflamatoare, trebuie sa se abtina de la folosirea aspirinei, aceasta favorizand in anumite cazuri aparitia ulcerului.

Folosirea in comun a statinelor si antibioticelor este foarte periculoasa.

Medicamentele care se folosesc pentru reducerea a ceea ce numim “colesterol rau” sunt asa numitele statine, care interactioneaza negativ cu medicamentele din gama antibioticelor.

Conform unui studiu efectuat de medicii canadieni la un centru medical din Ontario, s-a dovedit faptul ca pacientii care aveau peste 60-65 de ani si care faceau tratament cu statine, au fost mai predispusi (de aproape 2 ori) la aparitia rabdomiolizei (distrugerea progresiva a muschilor striati in urma careia se secreta mioglobina in sange).

Aceasta afectiune a inceput sa-i afecteze pe cei care luau antibiotice in combinatie cu statinele, in speta eritromicina, oxicilina si claritromicina combinate cu statine. Se stie si faptul ca anumite antibiotice (amoxicilina, ampicilina, doxicilina, tetraciclina, rifabutina, azitromicina) reduc cu mult eficienta pilulelor contraceptive.

Asocieri comune, care trebuie evitate sau trebuie incercata evitarea acestora, pe cat posibil.

Antiacidele ce contin intr-o forma sau alta aluminiu, calciu sau magneziu pot diminua in unele cazuri absorbtia tetraciclinei.

De asemenea, eficienta anumitor corticosteroizi (medicamente care au o structura similara cu hormonii), poate scadea foarte mult daca aceste medicamente sunt luate in combinatie cu rifampicina sau fenitonina.

De asemenea, daca luati antidepresive, incercati sa nu luati niciodata astfel de medicamente impreuna cu anticoagulante. Ibuprofenul de exemplu, poate reduce in unele cazuri eficienta tratamentului pentru hipertensiuni si actiunea medicamentelor care se iau de catre hipertensivi, in general.

Unele medicamente betablocante, care mai sunt utilizate si in tratarea unor afectiuni asa cum ar fi hipertensiunea arteriala, infarctul miocardic, glaucomul sau angina pectorala nu se administreaza niciodata impreuna cu antiaritmicele, acestea fiind pastile ce corecteaza tulburarile de ritm cardiac.

Daca luati medicamente pentru tuse sau cu rol decongestionant, nu le luati niciodata impreuna cu antidepresive si nici cu antiinflamatoare nesteroidiene. Toate aceste combinatii trebuie evitate cat de mult posibil, altfel pot aparea efecte adverse destul de grave, care pot duce chiar la aparitia unor boli cronice.

0 Shares
You May Also Like
Istoria probioticelor

Istoria probioticelor

Termenul probiotic a fost pentru prima data introdus in anul 1953, si definea probioticele ca fiind derivati ai…