Sim-blocat-pe-iPhone-Ce-putem-face

Sim blocat pe iPhone! Ce putem face?

0 Shares
0
0
0

Majoritatea dispozitivelor iPhone sunt vandute cu sim lock care opreste utilizarea telefonului pe anumite retele, la fel cum se intampla si la anumite dispozitive GSM.

Totusi comparativ cu cele mai multe dispozitive GSM aceste telefoane inteligente nu se deblocheaza prin introducerea codului. Statusurile de blocat si deblocat se mentin si se gestioneaza pe servere de la Apple avand acces la IMEI si aceste setari individuale au loc in momentul in care telefonul e activat.

Daca aveti probleme cu telefoanele sau doriti sa le decodati var recomandam sa mergeti intr-un magazin cu piese iPhone.

In timp ce dispozitivele iPhone au fost vandute initial in SUA doar pentru o aumita retea si cu simul deblocat numai pentru ea, au aparut si diferiti hackeri care au gasit metode pentru a debloca telefonul pentru anumite retele.

Chiar daca sunt doar cateva retele care pot sa foloseasca iPhone in SUA telefoanele sunt deblocate si utilizate si in alte retele, dar exista si posibilitatea ca telefonul sa u fie compatibil 3G cu reteaua respectiva.

In plus aproape un sfert dintre dispozitivele iPhone vechi care au fost vandute in SUA nu au fost inregistrate la reteaua nationala. Apple considera ca ele au fost trecute pe alt continent si deblocate facandu-se in perioada respectiva o piata de succes pentru ele chiar inainte de a se lansa iPhone si pe alte cotinente.

In 2009 AT&T au demarat vanzarile de iPhone in SUA in baza unui contract pe cand simul era inca blocat pentru reteaua aceasta. De asemenea, si pretul de cumparare pentru iPhone-urile deblocate era numai pentru AT&T dublu comparativ cu alte telefoane.

In afara SUA politica este diferita. In 2012 AT&T au oferit si facilitatea de deblocare direct din fabricatie iar telefoanele care au aceasta facilitate pot sa functioneze dupa deblocare fara nicio problema si in alte retele.

De asemenea s-a raportat si ca toate dispozitivele provenite de la Vericon, mai ales telefoanele 4G sunt blocate din fabrica.

Dupa ce s-a facut aceasta descoperire firma Vericon a anunata ca toate telefoanele 4G si chiar si Iphone vor fi blocate si ca acest lucru are loc din cauza ca exista anumite reguli impuse de catre FCC.

In Anglia companiile pentru telefonie mobila vand dispozitivele sub o serie de contracte subsidiate sau pentru utilizare pay as you go.

Toate aceste telefoane smart sunt blocate pentru anumite retele si pot sa fie deblocate in general dupa o anumita perioada din contract dupa care ulterior se pot folosi in alte retele.

Metodele noi de iPhone sunt disponibile si in stadiul SIM free la Apple si prin urmare acestea se pot utiliza in orice retea GSM. Putem observa deci ca Apple a tinut cont de dorintele utilizatorilor si politica legata de blocarea cartelelor s-a schimbat in timp.

In cazul in care gasiti un telefon smart blocat pentru o anumita retea indiferent ca acesta este iPhone sau orice alt telefon cu sistem de operare Android, Symbian sau Windows Phone este recomandat sa mergeti cu el intr-un service autorizat pentru ca personalul care lucreaza acolo va sti in mod cert cum sa il deblocheze.

0 Shares
You May Also Like