Merita sa vinzi un imobil cu imbunatatiri?

Merita sa vinzi un imobil cu imbunatatiri?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand vrem sa vindem proprietati imobiliare, unul dintre cele mai interesante lucruri de care ne lovim este felul in care am avut grija de casa noastra pana la momentul scoaterii acesteia spre vanzare.

Din nefericire o multitudine de agentii imobiliare ridica in mod nejustificat cotele de vanzare, drept pentru care uneori ajungem sa ne intrebam de care parte a baricadei ne pozitionam noi. Merita sau nu merita sa scoatem la vanzare un apartament in care noi am investit anumite sume de bani?

Daca vindem proprietati imobiliare ar trebui sa intelegem faptul ca desi acestea pot fi generatoare de profituri, aceasta nu inseamna ca trebuie sa exageram cu cerintele. Asadar, care este limita dintre pretul cerut pentru un imobil cu imbunatatiri si cat ni se cuvine noua de fapt pentru munca si grija depusa de-a lungul timpului?

Prin imbunatatiri se inteleg de fapt notiune de confort suplimentar adus unei case, din bani proprii, astfel incat aceasta sa raspunda nevoilor utilizatorului. De aceea poate ca unele persoane considera ca o centrala termica instalata in detrimentul sistemului centralizat este o imbunatatire majora, acest lucru fiind oarecum justificat de beneficile pe care noul sistem de incalzire le are in mod cert. In consecinta da, centrala termica individuala este o imbunatatire semnificativa adusa casei, una care poate creste pretul unui imobil propus spre vanzare.

O discutie aparte cu privire la imbunatatiri este cea care tine de elementele de inchidere si de placarile ceramice. Unii vanzatori inclina sa majoreze pretul unei case cu costurile estimative pentru montarea geamurilor termopan sau cu cele ale montarii placilor ceramice. Aici lucrurile pot fi usor ramificate, deoarece foarte multi cumparatori nu sunt de acord cu modalitatea de plata a unei gresii existente in conditiile in care aceasta va fi scoasa.

Pe undeva rationamentul este unul corect deoarece gresia nu reprezinta o imbunatatire pentru cumparator, ci doar pentru actualul vanzator, pentru perioada de utilizare a imobilului pana la momentul scoaterii acestuia la vanzare.

O imbunatatire semnificativa este aceea a placarii cu marmura, cu granit sau cu travertin sau montarea unui sistem de incalzire in pardoseala. In mod clar aceste investitii de valoare mare sunt benefice si cumparatorului, deoarece acesta nu va fi pus in situatia de a le schimba, precum am vazut ca se poate intampla in cazul gresiei.

Dincolo de toate este foarte important de retinut faptul ca un imobil va fi cumparat aproape intotdeauna la pretul sau real, fara a se lua de cele mai multe ori in seama imbunatatirile. Poate ca acest aspect mai este prezent inca pe segmentul inchirierilor, prezenta lui fiind justificata tocmai de diferenta dintre administrare si titlul de proprietate.

Fie ca esti vanzator sau cumparator, este important sa stii ca trebuie sa te informezi temeinic inainte de a demara o procedura de vanzare-cumparare pentru un imobil. Poate ca vizitele pe site-uri de profil precum Afaceri-proprietati.com te vor ajuta sa intelegi mai bine cerintele pietei, astfel ca tu in final sa poti fi avantajat. Incearca! In definitiv nu ai nimic de pierdut.

0 Shares
You May Also Like