Cum stim ce cauciucuri sunt cele mai bune?

Cum stim ce cauciucuri sunt cele mai bune?

0 Shares
0
0
0

Ne dorim sa ne simtim in siguranta la volan, iar pentru asta, pe langa faptul ca trebuie sa circulam cu cea mai mare prudenta, trebuie sa avem si masina echipata corespunzator, cu anvelope care sa prezinte siguranta. Insa, inainte de a le achizitiona, trebuie sa stim care dintre oferte este cea mai buna si care se potriveste pentru masina noastra.

Un set de cauciucuri eficiente va ajuta sa consumati cu peste 200 de litri de combustibil mai putin. Trebuie sa stiti ca nu este necesar ca anvelopele sa fie schimbate in fiecare an, deoarece au o durata de viata pana la zece ani.

Chiar daca pare foarte mult, nu trebuie sa neglijati orice miscare nepotrivita a cauciucurilor. Apelati imediat la ajutorul unui specialist si opriti la primul service auto care va iese in cale pentru a va rezolva problema. In situatia in care gradul de degradare nu este prea mare, anvelopele se pot schimba cat mai tarziu, deoarece este important ca acestea sa prezinte siguranta in trafic.

Daca a venit momentul sa schimbati cauciucurile, trebuie sa tineti cont de doua aspecte: data de fabricatie si indicii de performanta. Specialistii va recomanda sa va cumparati cauciucuri de vara noi si nu second hand, insa alegerea va apartine.

Chiar daca anvelopele la mana a doua sunt mai ieftine, nu uitati ca acestea au fost deja utilizate si au un oarecare grad de uzura. Un cauciuc vechi de 10 ani cel mult isi pierde din proprietati, iar acest lucru poate reprezenta un motiv de nesiguranta in trafic, dar si un real pericol.

Cauciucurile sunt clasificate conform standardelor europene si sunt cunoscute sapte categorii de eficienta, de la A la G. Notarea unei anvelope cu litera A va consuma cu pana la 7,5% mai putin combustibil, decat una pe care o veti intalni notata cu litera G.

Performanta si eficienta

Cauciucurile produse sunt din ce in ce mai performante, iar cu cat acestea prezinta o performanta mai ridicata, cu atat consumul de combustibil va fi mai mic. Indicat este sa optati pentru cauciucuri superioare, care au cel putin doua clase de eficienta. In timp, veti observa ca alegerea unor astfel de cauciucuri se va resimti la combustibilul consumat si, implicit, in buzunare.

Cauciucurile care fac parte dintr-o clasa inferioara duc la un consum semnificativ de combustibil. Asadar, este indicat sa faceti alegerea potrivita si sa luati in calcul toate situatiile, consumul, insa, in primul rand, aveti in vedere siguranta voastra si a familiei.

Puteti sa va achizitionati separat anvelopele, insa important este sa le luati din timp, deoarece este posibil sa aveti parte si de reducere. Aveti grija la modul de depozitare al cauciucurilor, deoarece cu cat acestea vor sta in siguranta si vor fi protejate in garaj, cu atat durata de viata va fi mai mare.

0 Shares
You May Also Like