Cum putem economisi bani la energia din propria casa?

0 Shares
0
0
0

Cu totii cunoastem importanta centralelor termice, indiferent ca locuim la casa sau la bloc. De aceea, daca inca nu v-ati hotarat ce sa alegeti in aceasta privinta, safatul nostru este: centrale termice Saunier Duval. Pentru a va usura cautarea, va putem spune ca astfel de centrale termice Saunier Duval pot fi gasite pe http://www.shop-einstal.ro/, unul dintre cele mai bune magazine online din domeniu.

Una dintre metodele prin care putem economisi bani la energia electrica este prin inlocuirea centralei termice sau al sistemului de incalzire a apei. Stiati ca 20 de procente din factura de energie de uz casnic se datoreaza incalzirii apei? Ar trebui sa tinem minte acest lucru in incercarea noastra de a conserva energia si de a reduce cheltuielile.

Vizitatorii Europei si a altor locatii din strainatate se confrunta adesea, in camerele lor de hotel, cu rezervoare atarnate de perete, despre care gazdele ii informeaza ca sunt incalzitoare de apa instantanee. Acestea contin un arzator sau un element de incalzire electrica, care incalzestea apa ce curge prin unitate. Deschideti un robinet de apa calda si elementul de incalzire porneste; inchideti robinetul si arzatorul se opreste si el, iar apa inceteaza sa se mai incalzeasca.

Incalzitoarele de apa (boilerele) sunt destul de eficiente din punct de vedere energetic deoarece acestea nu au niciun fel de „stand-by” al pierderii de caldura, care sa fie inerent in rezervor. In timpul orelor de utilizare, caldura dintr-un rezervor conventional de 40 – 50 de galoane este transferata in cele din urma aerului inconjurator, iar elementul de incalzire se activeaza pentru a mentine fierbinte volumul de apa din rezervor.

Un alt avantaj al folosirii unui incalzitor de apa fara rezervor, desi nu are nimic de a face cu economia de energie sau eficienta, este acela ca niciodata nu ramanem fara apa calda. Putem face un dus, unul dupa altul, si nu va trebui sa asteptam ca apa din rezervor sa se incalzeasca suficient incat sa fie suportabila. Modelele mai noi de incalzitoare fara rezervor contin arzatoare de capacitati variabile care isi ajusteaza automat arderea in functie de volumul si temperatura apei care trece prin schimbatorul de caldura, rezultand astfel o temperatura mult mai precisa si mai eficienta. Producatorii continua sa perfectioneze mecanismul incalzitoarelor de apa fara rezervor. Acestea sunt disponibile spre achizitionare la magazinele specializate in distribuirea instalatiilor sanitare.

Instalarea unui incalzitor de apa in propria casa este mult mai complicata decat s-ar putea crede. Nu se poate inlocui, pur si simplu, un incalzitor standard de tip rezervor cu un model fara rezervor. Acesta din urma este evaluat dupa capacitatea de a ridica temperatura apei care intra in unitate la o anumita viteza de curgere. Una dintre plangerile destul de dese in privinta acestor dispozitive este faptul ca daca nu sunt dimensionate corect, nu sunt capabile sa elibereze suficienta apa pentru a servi mai multor utilizari in acelasi timp.

Atat in privinta apei calde, cat si in cea a caldurii nu trebuie neglijate nici centralele termice Saunier Duval, care sunt extrem de eficiente din aceste puncte de vedere. Cei interesati de achizitionarea unor astfel de centrale termice pot accesa http://www.shop-einstal.ro/.

0 Shares
You May Also Like