Castelul Puymartin

0 Shares
0
0
0

Gratie turnurilor sale ascutite, Castelul Puymartin este unul dintre cele mai interesante obiective turistice din Franta. Datorita importantei sale istorice, acest castel medieval a fost declarat de catre Ministerul francez al Culturii, ca monument cultural si istoric important.

Fascinantul castel este situat in comuna Marquay, Dordogne din sudul Frantei si a fost construit in secolul al XIII-lea, amplasat fiind intre localitatea Sarlat si Les Eyzies.
Constructia castelului a inceput in secolul al XIII-lea, mai precis in 1270, atunci cand in jurul castelului incepe sa se formeze satul cu acelasi nume. Fiind situat la granita dintre Franta si Anglia, castelul Puymartin este una dintre cetatile cu o deosebita importanta in timpul razboiului de 100 de ani, in mare parte datorita locatiei sale strategice.

Situat pe un deal abrupt, cu vedere excelenta spre Valea Puymartin, castelul a fost de-a lungul secolelor obiectivul unor lupte continue intre englezi si francezi, in perioada asa numitului Razboi Religios (Wars of Religion). In jurul anului 1375 castelul a cazut in mainile britanicilor. Un pic mai tarziu, castelul a reintrat in posesia Frantei, fiind apoi abandonat.

De-a lungul secolelor, castelul Puymartin si-a schimbat in mod repetat proprietarii, precum si in timpul razboaielor religioase, unde este din nou in centrul dezacordurilor dintre catolici si protestanti. In jurul anului 1450 castelul a fost detinut de Radulphe de Saint-Clar, care a facut imbunatatiri semnificative in constructia sa.

Recentele dispute asupra drepturilor de proprietate ale castelului s-au terminat in secolul al XVII-lea cand Jean de Saint-Clar si sora lui Suzanne si-au petrecut mai mult de 40 de ani din viata in certuri si scandaluri legate de dreptul legal asupra palatului.
Aceste certuri violente s-au incheiat cu victoria femeii, iar in deceniile urmatoare, Puymartin va ramane in proprietatea lui Suzanne. In secolul al XVIII-lea, castelul a fost abandonat. Deabea in secolul al XIX-lea Marchizul de Carbonnier de Marzac a cumparat palatul si a inceput o campanie majora de a-i restabilii stilul neo-gotic.

Castelul Puymartin este compus din mai multe cladiri mari, care sunt interconectate cu turnuri inalte si ascutite. Deosebit de interesanta este decorarea interioara a castelului. Interiorul este compus din camere mobilate autentic si cu sali colorate.

Alte atractii deosebite ale castelului: scara principala in spirala, plafoane in stil francez, seminee din lemn masiv apartinand secolului al XVII-lea si lambriuri bogat decorate. In 1670 camera cea mica (The little room) a castelului este pictata cu scene mitologice, ceea ce este, cel mai probabil, o lucrare a artistului Philippe Lemaire.

0 Shares