Castelul Josselin

0 Shares
0
0
0

Castelul Josselin este situat in departamentul Morbian din Franta (departamentul Morbihan), in regiunea de sud-vest a regiunii franceze Bretania (Bretagne in franceza). Palatul este printre cele mai importante si mai frumoase castele din tara, avand statut de monument istoric.

Actualul oras Josselin este extrem de placut si interesant datorita strazilor sale mici si medievale si caselor vechi cu acoperisuri atractive. In plus, datorita raului Oust ce trece prin oras, acesta are un sentiment de liniste si armonie.

In 1080, Josselin apare in registrul local sub denumirea castrului Goscelini, iar in jurul anului 1108, acesta va fi deja cunoscut sub numele de Castellum Goscelini. Castelul a fost demolat de regele Henric al II-lea in 1168 cand britanicii au incercat sa anexeze teritoriul pe care se afla si constructia palatului.

Reconstructia fortului a inceput in 1173. In jurul anului 1370 , constructia castelului Josselin era deja cu structura imbunatatita semnificativ. In paralel, au fost adaugate mai multe turnuri, camerele de locuit au fost extinse iar renovarea a continuat pana in secolul al XV-lea. Dupa toata aceasta perioada, castelul devine viziunea unui frumos palat renascentist cu turnuri bine fortificate, cu vederi excelente asupra raului, cu o fatada frumoasa si cu un decor interior generos.

Castelul Josselin are deja 500 de ani in proprietatea familiei Rohan. Acestia obtin o participare la luptele religioase, ceea ce la condus pe Cardinalul Richelieu la a ataca si distruge cea mai mare parte a castelului. Astfel, in 1629 castelul Josselin sa trezit cu cinci din noua turnuri distruse.

In urmatorii 206 ani, castelul Josselin a fost lasat in uitare si descompunere. Palatul se trezeste la o noua viata in 1835 cand ducele de Rohan are grija de restaurarea lui. Mobilierul de la sfarsitul secolului al XIX-lea poate fi vazut si astazi in camerele deschise publicului.

Printre camerele cele mai remarcabile ale palatului se afla sala mare de mese si camera de zi. Multe camere din Josselin nu sunt deschise pentru public deoarece acestea sunt camere de resedinta ale familiei Rohan. Cu toate acestea, castelul Josselin este deschis vizitelor. Castelul are o frumoasa gradina franceza (mai putin accesibila din exterior) si o frumoasa gradina de trandafiri. In fostele grajduri ale castelului Josselin, se afla un muzeu cu haine originale din secolele XVII-XIX .

0 Shares