3 cai naturale de albire a dintilor

3 cai naturale de albire a dintilor

0 Shares
0
0
0

Dintii mai albi, ca si parul des si stralucitor, este ceva ce multa lume cauta ca si imbunatatire cosmetica, in lumea moderna.

De fapt, americanii cheltuie peste 1.4 miliarde de dolari anual pentru produse ce ajuta la albirea dintilor, este o suma foarte importanta de bani. Cu putina rabdare, poti sa-ti albesti natural dintii si le poti reda stralucirea din copilarie.

De ce se ingalbenesc dintii?

Pentru a ne da seama cum sa ne albim dintii, trebuie sa stim de ce se ingalbenesc sau de ce isi schimba culoarea in general. Exista cativa factori ce joaca un rol foarte important, incluzandu-i aici pe cei genetici, ce tip anume de mancare consumi mai mult, ce fel de bauturi, daca esti fumator sau nu si daca practici o igiena corespunzatoare a gurii si a dintilor.

Un dinte este compus din 4 tesuturi principale, fiecare foarte importante pentru sanatatea generala a acestuia. Acestea sunt smaltul foarte puternic (de culoare alba) ce protejeaza dintele, dentina (ce suporta smaltul si este un material de culoare galbena prin care trec nervii), pulpa aflata in centrul dintelui ce contine sange si limfa. Smaltul si dentina sunt cele mai importante elemente pentru culoarea de la exterior a dintelui.

Unele tipuri de mancare si bauturi vor afecta permanent smaltul, unele dintre acestea putand chiar sa-l rupa in timp sau in orice caz, sa il slabeasca considerabil. Daca smaltul s-a rupt, putem observa dentina de culoare galbena, la interior.

Remediile naturale se pot concentra si pe dinti care si-au pierdut partial smaltul, dar sunt bune in acelasi timp si pentru intarirea acestuia (pentru protectia smaltului). Pentru benzi albire dinti de cea mai buna calitate, viziteaza

SmileBright.ro.

Bicarbonatul de sodiu cu proprietati medii din punct de vedere abraziv, este un bun albitor pentru dinti.

Este de asemenea si foarte alcalin (opusul acidului), deci in cazul in care ai o cavitate bucala cu aciditate crescuta sau mananci foarte multe tipuri de mancare acide, bicarbonatul de sodiu poate ajuta la balansarea ph-ului din cavitatea bucala, lucru folositor in mentinerea sub control a acizilor ce ataca dantura.

Capsunile sunt unele dintre cele mai bogate fructe in vitamina C, vitamina ce poate ajuta la reducerea placilor (a tartrului de pe dinti) ce poate fi si el implicat in schimbarea culorii dintilor. In general, dintii ce prezinta tartru, se ingalbenesc.

Capsunile au de asemenea o enzima numita acid malic, ce poate ajuta al eliminarea particulelor depuse pe dinti. Sarea actioneaza si ea ca factor abraziv si este folosita din cele mai vechi timpuri pentru albirea dintilor si pentru igiena dentara.

Mai mult “o legenda urbana”, se spune de catre anumite persoane ca folosirea uleiului din nuca de cocos pentru clatirea gurii si a dintilor, proces numit si “oil pulling” reprezinta o metoda unica, destul de veche, un remediu prin care dintii sunt ajutati si protejati de atacul acid si de depuneri.

Nu suna ca cel mai placut lucru posibil, dar cu siguranta probabil ca gustul nu este unul rau in nici un caz, asa ca puteti incerca.

0 Shares
You May Also Like