Sub-domenii versus sub-directoare – ce este mai bun pentru SEO

Sub-domenii versus sub-directoare – ce este mai bun pentru SEO

0 Shares
0
0
0

Url-ul si navigatia intr-un website conteaza pentru SEO, dar elementele structurale ale site-ului ce afecteaza SEO, nu se termina aici. De exemplu, sa luam subdomeniile si subdirectoarele.

Acestea sunt un alt exemplu de elemente structurale ale site-ului ce pot influenta modul cum acorda ranking, motorul de cautare Google.

In timp ce diferenta dintre o pagina care se afla intr-un subdirector (sau sub folder) versus existenta aceleiasi pagini pe un subdomeniu, poate ca nu este una foarte mare, exista cazuri cand aceasta diferenta chiar conteaza foarte mult, daca folosesti subdomenii sau subdirectoare. Pentru optimizare seo Brasov excelenta, viziteaza DanBradu.com.

Diferenta dintre un subdomeniu si un subdirector.

Inainte de a discuta avantajele si dezavantajele subdomeniilor si subdirectoarelor pentru SEO, sa clarificam diferentele dintre ele. In mod normal, cand folosesti subdomenii, url-ul paginii tale va arata asa : subdomeniu.domeniu.ro.

Poti observa ca partea de “subdomeniu” este inaintea domeniului principal. Aceasta parte anunta Google si vizitatorii tai, ca materialele (continutul) de pe subdomeniu sunt separate de continutul din restul site-ului.

Un mod tipic de folosire pentru subdomenii este pentru site-urile pentru business, unde de exemplu blogul este separat de restul structurii site-ului si este gazduit pe un subdomeniu propriu (de exemplu : blog.siteulcompaniei.ro).

Site-urile ce au si forum-uri (si alt continut, de exemplu articole) folosesc de asemenea aceste forum-uri separat de site-ul principal, prin atribuirea unui subdomeniu (exemplu: forum.siteultau.ro).

Spre deosebire de subdomenii ce preced numele domeniului principal, subdirectoarele il urmeaza: domeniu.ro/subdirector.

Diferenta nu este numai in sintaxa pe care o putem observa cu usurinta. Aceasta transcede sintaxa si este inrudita direct cu tipul de content pe care il ai.

Nu exista o regula despre cand sa folosesti un subdomeniu si cand sa folosesti un subdirector, dar in general daca un content (continut) este un bun canditat pentru un site separat, atunci poti merge pe mana unu subdomeniu, cu incredere.

Daca acest continut nu este atat de diferit fata de main-content (continutul principal) , atunci poti lua in considerare sub-directoarele separate pentru tutoriale, lucruri la liber, artwork-urile tale, etc., dar pune intotdeauna shop-ul (unde vinzi de exemplu template-urile sau design-urile, daca ai asa ceva) pe un domeniu separat.

Beneficiile subdomeniilor din punct de vedere SEO.

Este greu de spus daca subdomeniile sunt mai bune pentru SEO sau nu, deoarece totul depinde de mai mult factori. Totusi, unul dintre cazurile in care ar trebui sa beneficiezi de un domeniu separat, este atunci cand ai pagini multiple pentru un singur cuvant cheie.

Google limiteaza in general numarul de rezultate ale cautarii per domeniu, dar nu o face daca acestea sunt foarte relevante, aceasta neaplicandu-se insa, subdomeniilor.

Cu alte cuvinte, daca ai avut un domeniu cu subdirectoare si ai 10 rezultate relevante, cel mai probabil Google va arata doar 2 sau 3 dintre acestea, in timp ce daca ai fi avut 5 subdomenii, sansele sunt sa fie afisate 2 sau 3 rezultate per subdomeniu (deci 10 sau 15 rezultate in total).

Nu lua insa aceste estimari ca adevar absolut, algoritmii Google se schimba mereu.

0 Shares
You May Also Like