Alegerea usilor de interior este o etapa foarte importanta si de multe ori destul de complicata mai ales pentru momentul in care va aranjati casa. Usa de la intrare dar si usile din interior ar trebui alese atat dupa criterii functionale cat si dupa criterii decorative.
Daca sunteti in cautarea unor usi de calitate si care sa se potriveasca decorului din casa dumneavoastra va recomandam sa vizitati Tgg.ro.
Nu este suficient sa va alegeti usile doar tinand cont de stilul de amenajare ci este recomandat sa aveti in vedere si aspectele legate de izolare fonica, siguranta, izolare termica si functionalitatea pe care o are spatiul pe care aceste usi il delimiteaza.
Tehnic vorbind izolarea termica sau fonica este data de acoperirea in interior cu spuma poliyuretanica dar si de stratul izolant de lemn sau de vata minerala. In legatura cu grosimea pentru foaia de usa in cazul apartamentelor aceasta ar trebui sa fie in mod normal cuprinsa intre 40 si 50 de mm si in cazul usilor exterioare pentru case ar trebui sa fie peste 50 mm.
In legatura cu rezistenta fonica se recomanda ca usa sa fie de cel putin 28 db. Tocurile ar trebui sa fie nedeformabile si balamalele ar trebui sa fie de calitate si estetice si este de preferat ca acestea sa fe realizate din otel.
Mobila, culorile peretilor si gresia se schimba mai usor in timp, comparativ cu usile care sunt mai greu de inlocuit. De aceea un prim sfat pentru momentul in care va alegeti usile este sa le alegeti mai intai pe ele si parchetul si sa aveti grija sa fie de buna calitate iar ulterior sa determinati care sunt celelalte finisaje potrivite.
Usile de la intrare bune ar trebui sa fie securizate atat antiefractie cat si fonic si sa fie rezistente la factorii de mediu si la razele de soare. De asemenea nu ar trebui sa se omita faptul ca usile de exterior ar trebuie sa vina dotate cu un vizor si cu o yala sigura, si nici ca feroneria ar trebui sa fie rezistenta la factorii de mediu si sa ofere o garantie pentru cel putin cativa ani.
Usile pentru exterior ar trebui sa aiba finisajul in ton cu tamplaria ferestrelor. Spre exemplu, in cazul in care aveti tamplaria in culoarea nucului sau wenge atunci si usa de la intrare ar trebui sa aiba acelasi finisaj sau macar sa faca parte din aceeasi paleta cromatica.
Personalizarea usilor se face conform arhitecturii constructiei. O vila clasica urmeaza sa impuna o usa ceva mai sofisticata dar nu foarte incarcata si cu detalii de prelucrare si insertie. O casa cu un decor minimalist va avea un design simplu pentru usa cu un profil liniar, elegant si simplu.
Interioarele se amenajeaza in etape care sunt legate intre ele. Dupa ce se toarna sapa se stabilesc spatiile petru usi si in acest moment este indicat sa alegeti firma cu care veti lucra pentru realizarea usilor. Ar trebui sa stiti ca fiecare firma are propriile standarde in ceea ce priveste dimensiunile iar usile cu dimensiuni atipice se fac pe comanda.