Video-chat-ul a reprezentat odata, viitorul. In 2001: A space Odissey, video phone-ul a constituit un exemplu futuristic, al tehnologiei de care vom beneficia cu totii probabil, intr-o buna zi. Ei bine, acel viitor este deja aici – video-chat-ul este cu noi deja, de cativa ani.
Putem acum sa facem videochat de aproape oriunde, din orice colt al globului, cu ajutorul smartphone-urilor ce au conexiuni de date.
Laptop-urile, tabletele si smartphone-urile au incorporate microfoane si camere frontale, in asa fel incat videochat-ul sa poata fi initiat de catre orice utilizator al acestora. Daca te intereseaza angajari videochat, intre pe Angelsoflove.ro.
Microsoft Skype.
Foarte multe persoane folosesc Skype, acest program fiind o optiune excelenta pentru videochat. Skype este disponibil si pentru alte sisteme de operare in afara de Microsoft Windows, el exista si pentru Mac dar si pentru Linux.
Poate fi folosit si pe telefoanele cu Android, precum si pe tabletele dotate cu acest sistem de operare. Trebuie doar sa instalezi Skype, sa creezi un cont de utilizator (cu ajutorul unui e-mail pre-existent).
Mai departe iti poti seta anumite date personale, varsta, locatia, numarul de telefon, o poza de profil, etc. Initierea apelului se face foarte simplu, trebuie doar sa apesi butonul de “video-call”, pentru a porni video-chat-ul. Procesul este asemanator si pentru programele Skype, instalate pe smartphone-uri sau pe tablete.
Facebook ofera de asemenea capabilitati de video-call, ce permit initierea video-chat-urilor cu prietenii de pe aceasta platforma.
Acest feature este implementat de catre Skype (in colaborare cu Facebook) dar este limitat asa cum spuneam, doar pentru prietenii din lista Facebook. Poate fi folositor daca doriti sa initiati un apel video cu un prieten din lista Facebook, fara a fi nevoie sa va logati si pe Skype.
Google Hangouts.
Google Hangouts este inclus pe telefoanele si tabletele cu sistemul de operare Android, in asa fel incat multe persoane sa poata avea acces la acesta.
Orice utilizator cu un cont google (gmail) poate folosi Hangouts prin intermediul browser-ului de internet, pe sistemele de operare Windows, Mac, Linux sau Chrome Os.
Google ofera aplicatii de videochat pentru iPad si iPhone de asemenea. Ca si succesor al serviciului foarte popular Google Talk, Hangouts este folosit la scara larga. Chiar si cei care nu folosesc Hangouts sau Google Talk, este foarte posibil sa aiba deja un cont Google.
Pe internet, Hangouts poate fi accesat din Gmail sau din Google+. Are un avantaj destul de mare, daca il comparam cu Skype, prin faptul ca se pot desfasura conversatii de videochat (conferinte) cu pana la 10 persoane, in mod gratuit, in timp ce pe Skype, conversatiile in modul video cu mai mult de 2 persoane in acelasi timp, vin sub forma unui serviciu platit si anume subscriptia Premium de la Skype.
Ca si alt bonus, poti suna orice numar din Statele Unite sau din Canada gratuit, din Gmail. Skype are capabilitatea de a efectua apeluri catre numere de telefon fix de asemenea, dar va trebui sa platesti pentru aceasta optiune. Pentru a activa aceste optiuni ale Google, viziteaza pagina Google Hangouts sau activeaza Hangouts prin contul de gmail.