Totul despre lipirea si laminarea display-urilor sparte Samsung

0 Shares
0
0
0

Ce diferente sunt intre lipirea si laminarea display-urilor Samsung?

Va prezentam cele doua proceduri in continuare.

Lipirea este o varianta ieftina, care se poate executa chiar de o persoana neavizata cu un feon cu aer cald si un briceag. Problema se poate remedia, dar doar pe moment, pentru ca neprofesionalismul va duce la probleme de functionare ale touchscreen-ului, reflexia luminii va face ecranul vizibil mai putin in mediul exterior, apar pete sau condens prin contactul sticlei de suprafata ecranului din cauza adezivului care fara laminare prezinta bule de aer.
Asadar nu se recomanda lipirea display-ului.

In service autorizat pentru reparatii ale telefoanelor mobile, care includ si inlocuirea geamului Samsung se vor urmari etapele de mai jos:
– se va inlatura geamul spart
– se va curata ecranul de adezivul vechi
– se va atasa un adeziv nou
– se va atasa o sticla noua
– se va lamina sticla de unitatea LCD
– se vor inlatura bulelor de aer dintre suprafetele dure

Se acorda o garantie de 90 zile pentru inlocuirea sticlei si pentru buna functionare a ecranului (efectul operatiunii este permanent, deteriorarea se poate produce doar prin soc mecanic – spargerea ecranului, contactul cu apa, materiale chimice sau prin socuri electrice puternice).

In momentul cand aduceti ecranul spart, este verificat pentru a se constata buna functionare a acestuia, atunci riscul dumneavoastra este zero.

Va prezentam cateva exemple de diferente dintre doua ecrane de Samsung, unul laminat unul lipit doar pe margine:

Laminarea este procesul de lipire la cald in vid cu adeziv semisolid special, prin care se garanteaza stabilitatea display-ului, calitatea luminozitatii, acuratetea culorilor si rezistenta mare la socuri.

Apare o diferenta de reflexie a luminii dintre ecranul laminat si cel lipit pe margine.

Exercitarea unei presiuni pe suprafata ecranului lipit duce la aparitia unor mici pete in jurul locului de exercitare a presiunii. Daca nu se exercita presiune in majoritatea cazurilor ecranului lipit, se constata pete si urma similara cu cea de condens.

Se observa si o diferenta de culoare intre cele doua, din cauza lipsei adezivului dintre ecran si sticla.

Laminarea este un procedeu exact ca in fabrica, de aceea este recomandat cu maxima incredere, prin acesta geamul nou se lipeste cu un adeziv optic special.
Acest proces este similar cu cel al producatorului, care se executa intr-un laborator specializat cu aparate de ultima generatie. Rata de reusita este peste 95%, cele 5% cazuri de nereusita sunt cele in care display-ul poate sa cedeze in functie de vechimea acestuia sau de locul unde s-a produs socul mecanic asupra display-ului.

Un motiv in plus sa alegeti laminarea realizata de specialisti, si nu lipirea realizata de asa-zisi specialisti care doar sunt indrumati de anumite tutoriale sau sfatuiti de alte persoane care au incercat metoda lipirii, dar care nu au recunoscut ca in acest procedeu rata de reusita este foarte scazuta, din cauza metodei rudimentare care din start, sau foarte rapid va duce la deterioarea display-ului sau chiar a telefonului.

In concluzie, valoarea adaugata oferita prin laminare creste nivelul de satisfactie a clientilor bine informati.

0 Shares
You May Also Like