Diferentele Dintre O Aplicatie Web Si Una Desktop

Diferentele dintre o aplicatie web si una desktop

Share Button

Exista o multime de aplicatii pe care le putem folosi in ziua de astazi. Aplicatiile desktop, sunt acele aplicatii instalate pe un computer personal (PC) sau pe un laptop. Cea mai buna firma software Bucuresti, este pe FluxSoft.ro.

Aplicatiile web pot fi accesate doar cu ajutorul internetului, accesand o pagina web (un website) sau prin intranet. In timp ce ambele tipuri de aplicatii sunt bazate pe un soft anume, exista diferente fundamentale intre aplicatiile web si cele desktop.

Unii utilizatori afirma din ce in ce mai mult ca aplicatiile web sunt superioare celor desktop, din varii motive. Altii prefera aplicatiile desktop, afirmand ca acestea vor fi intotdeauna cele mai eficiente si cele mai performante.

consultanta Dan Bradu

Cu toate astea, un anumit numar de utilizatori folosesc ambele tipuri de aplicatii. Adevarul este ca ambele genuri, isi au cu siguranta locul in “lumea aplicatiilor”, asa cum este ea structurata azi, la nivel global.

Avantajele aplicatiilor web.

Cel mai mare si cel mai evident avantaj al unei aplicatii web, este flexibilitatea acesteia. O aplicatie web poate fi accesata de oriunde (folosind orice computer conectat la internet). Acest lucru se datoreaza in principal faptului ca o astfel de aplicatie nu rezida pe suportul de memorie al pc-ului tau, adica pe hardisk, ci este localizata pe un server, care poate fi accesat daca ai conexiune la internet.

Cu toate astea, exista si un dezavantaj. Daca pc-ul sau laptop-ul tau pierde conexiunea la internet, astfel de aplicatii (majoritatea), nu vor mai functiona. Exista si alte dezavantaje ale aplicatiilor web, dar sa discutam si despre cele pentru desktop:

originals.ro

Avantajele aplicatiilor desktop.

Aplicatiile desktop sunt foarte fiabile, poti avea incredere in ele. Acestea pot fi accesate de pe orice computer de tip desktop sau laptop, daca au fost in prealabil instalate pe acestea. Astfel de aplicatii nu au nevoie de o conexiune la internet stabila, ele functionand neintrerupt pe pc-ul tau, chiar si fara internet.

Un dezavantaj ar fi faptul ca aplicatia respectiva nu poate fi folosita si pe alt pc, daca nu este instalata acolo si nu ai o licenta valabila pentru ea (majoritatea aplicatiilor / programelor pentru desktop, necesita o licenta / cheie de licenta).

Securitatea.

Siguranta a devenit un “must have”, mai ales pentru un pc conectat la internet si devine cu adevarat o problema, atunci cand vorbim de aplicatiile web. Deoarece internetul nu este un loc foarte sigur, orice afacere / companie care este administrata online, se poate confrunta la un moment dat cu riscul de “security breach” sau bresa in securitate.

Acest lucru este valabil si daca vorbim despre retelele intranet. Unele persoane afirma ca aplicatiile web sunt mai “lenese”, mai lente decat aplicatiile normale, pentru desktop.

Acest lucru se intampla din cauza faptului ca anumite site-uri (de pe care poate fi accesata respectiva aplicatie), pot avea varfuri de trafic, moment in care aplicatia va functiona mai greu. Acest lucru nu se intampla niciodata cu o aplicatie desktop, aceasta functionand mai repede sau mai incet, in functie de configuratia sistemului tau.

Distribuie daca iti place
Share on Facebook25Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn1Pin on Pinterest1Share on Reddit0Share on StumbleUpon0Digg thisShare on Tumblr0

Comenteaza pe Facebook

Lasă un răspuns