Cele Mai Cunoscute Tipuri De Tencuieli

Cele mai cunoscute tipuri de tencuieli

Share Button

Cand ai o afacere cu adevarat mare, o afacere care presupune tot felul de echipamente, utilaje, etc., in mod clar ai nevoie de un spatiu de depozitare, deoarece nu poti lasa totul in drum.

Daca vrei ca echipamentele tale sa fie pastrate in siguranta, apelezi la echipa de muncitori care construieste hale metalice Cluj si nu numai. Ei vor veni in ajutorul tau pentru a te ajuta sa construiesti cat mai repede hala de care ai nevoie.

Pe muncitorii care construiesc hale metalice Cluj ii gasesti si online, pe site-ul http://dkrconstruct.ro/hale-metalice/. Ia legatura cu ei si vezi cum te pot ajuta.

Orice constructie am face, in mod normal trebuie tencuita. Tencuielile sunt de mai multe tipuri, in functie de anumite criterii:

Dupa pozitie

In functie de pozitia lor, avem tencuieli interioare si exterioare. E normal ca aceste doua tipuri sa fie diferite. Interiorul se tencuieste cu atentie astfel incat peretii interiori sa aiba un aspect fin si calitativ. Tencuiala exterioara se face si ea cu grija, doar ca in privinta exteriorului trebuie folosite tencuieli speciale pentru a rezista la factorii de mediu din exterior.

Dupa natura suprafetelor pe care se aplica

originals.ro

Tencuiala nu se aplica de fiecare data pe acelasi tip de material, fapt pentru care, pentru rezistenta, ea difera de la caz la caz. Astfel, tencuiala se poate aplica pe caramida, beton, beton armat, piatra, sipici sau rabitz.

Dupa modul de prelucrare a fetei vizibile

Si aici intalnim multe tipuri de tencuieli. Vorbim in primul rand de tencuielile brute. Acestea sunt intalnite la cladiri care nu trebuie sa fie perfect fine, ele fiind facute pentru a proteja. Le intalnim des la garaje, in poduri sau la subsoluri. Al doilea tip de tencuiala este tencuiala simpla.

Acest tip de tencuiala este intalnita cel mai adesea, ea fiind netezita cu drisca. Al treilea tip de tencuiala pe care-l discutam aici este tencuiala gletuita. Aceasta tencuiala este folosita pentru suprafetele care mai apoi trebuie vopsite. Este un tip de tencuiala intalnit in locuinte, birouri, etc. Vorbim acum de tencuielile sclivisite.

Aici, fata vizibila a grundului de ciment este prelucrata cu lapte de ciment si netezita cu drisca de otel. Intalnim acest tip de tencuiala in bazine si rezervoare, bai sau alte incaperi cu umiditate mare.  Acum la final, vorbim de tencuielile decorative.

In general acestea sunt regasite in exteriorul cladirilor sau in salile de spectacole. Pot fi de doua feluri si anume: tencuieli decorative neprelucrate special si tencuieli decorative prelucrate.

Acestea sunt tipurile de tencuieli despre care am vru sa vorbim acum. Insa, ele mai sunt si de alte tipuri, in functie de alte criterii. Trebuie sa faci alegerea buna.

Inainte de a cumpara cele necesare pentru a tencui interiorul sau exteriorul unei cladiri, analizeaza bine totul si cumpara cele necesare pentru tencuiala potrivita. Daca procedezi altfel e foarte probabil ca ceea ce construiesti sa nu fie la fel de rezistent cum te astepti. In constructii nu se lucreaza la voia intamplarii, ci se lucreaza cu daruire, intelepciune si cunostinte.

consultanta Dan Bradu
Distribuie daca iti place
Share on Facebook2Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn1Pin on Pinterest1Share on Reddit0Share on StumbleUpon1Digg thisShare on Tumblr0

Comenteaza pe Facebook

Lasă un răspuns