Ce facem cand repatriem din Germania?

Ce facem cand repatriem din Germania?

0 Shares
0
0
0

Pentru repatriere decedati Germania va oferim in cele ce urmeaza toate informatiile de care aveti nevoie pentru a va descurca.

Procedurile si obiceiurile germane pentru ingroparea  mortilor si pentru funeralii sunt destul de diferite de cele din multe alte tari. De ceva timp statul a fost responsabil pentru inmormantari si incinerari. Acest lucru se va schimba pe masura ce Germania este chemata sa-si armonizeze procedurile cu cele ale vecinilor sai europeni.

Retineti ca legile si practicile pot diferi in intreaga tara. Informatiile de mai jos sunt destinate ca un ghid al procedurii normale.

Proceduri initiale

Fiecare land german are propriile legi privind moartea si ingrijirea funerara (Bestattungsgesetz). Desi acestea sunt adesea similare, ele difera ocazional. De exemplu, unele landuri declara ca incinerarea sau inmormantarea trebuie sa aiba loc in 96 de ore. Prin urmare, este important sa cercetam legile relevante pentru zona locala a decedatului cat mai curand posibil.

Trebuie obtinut un certificat de deces (Todesbescheinigung). Daca moartea are loc intr-un spital, spitalul va asigura eliberarea certificatului de deces. In cazul unui deces care are loc la domiciliu, medicul trebuie intotdeauna contactat. Medicul va confirma data si ora mortii si va completa certificatul de deces. Numai daca exista circumstante suspecte in cazul in care politia ar trebui sa fie chemata lucrurile se schimba.

Raportarea si inregistrarea mortii

Moartea trebuie raportata registratorului local (Standesamt). Adesea, familia decedatului face acest lucru, dar poate fi facuta si de catre casa funerara. Luati orice documentatie relevanta, inclusiv:

•    Pasaport
•    Certificat de deces
•    Permis de sedere (daca este cazul)
•    Este, de asemenea, cel mai bine sa se ia certificatul de nastere al persoanei decedate si certificatul de casatorie (daca este disponibil)

Expatriatii pot dori, de asemenea, sa inregistreze moartea la consulatul sau ambasada lor, desi acest lucru nu este obligatoriu. Daca li se cere acest lucru, ambasada poate emite un certificat de deces in strainatate.

Acest lucru va fi in limba tarii de origine si, prin urmare, poate fi util daca exista vreo posibilitate ca certificatul de deces in limba germana sa provoace probleme, de exemplu cu o societate de asigurari. Poate fi emis numai dupa ce certificatul original german a fost primit si nu inlocuieste originalul.

Autoritatile germane vor dori sa stie daca celelalte rude sunt rezidente in Germania. Daca este asa, ei le vor contacta pentru a le informa despre deces (daca nu sunt deja constiente de deces) si pentru a-si oferi asistenta. De asemenea, vor incerca sa contacteze orice alti membri ai familiei sau prieteni apropiati care locuiesc in Germania.

In cazul in care rudele apropiate nu locuiesc in Germania si nici un membru al familiei din Germania nu este de acord sa notifice cea mai importanta ruda, autoritatile germane vor contacta consulatul relevant. Consulatul va comunica el singur cea mai importanta ruda cum ar fi sotul supravietuitor, fratii sau copiii decedatului.

Aranjamente funerare

Retineti ca costurile funerare germane sunt ridicate, iar multi cetateni germani au polite de asigurare specifice pentru a acoperi aceste costuri.

Casa funerara va avea grija de marea majoritate a aranjamentelor necesare. Ambasadele si consulatele pot furniza detalii despre aceste unitati sau pot fi gasite enumerate in paginile galbene de la Beerdigungsinstitute. Ambasadele si consulatele sunt, de asemenea, o sursa utila de informatii si sfaturi generale in caz de deces.

0 Shares
You May Also Like