Cat de sigure sunt investitiile in aur?

Cat de sigure sunt investitiile in aur?

0 Shares
0
0
0

Sunt sigura ca fiecare dintre noi ne-am gandit sa cumparam aur si sa facem afaceri cu el considerandu-l o sursa sigura si foarte buna de profit. Mai jos va prezentam din perspectiva persoanelor specializate cat de bine este sa investiti in aur.

Aurul este privit drept un activ speculativ care a fost in trecut un standard pentru mai multe economii puternice in prezent. In presa dar si printre economisti putem regasi ideea de a reveni la standardul cu aur dar macroeconomic acesta nu va imbunatati deloc situatia economica actuala ci dimpotriva o va afecta.

Investitiile in aur sunt foarte sigure in cazul in care toata economia va intra in colaps si se vor devaloriza banii.

Pentru a analiza cat mai bine modul in care evolueaza aurului va trebui sa luam in considerare toti factorii de care aurul depinde. Tinand cont de faptul ca in sectorul industrial a scazut utilizarea aurului atunci cand s-a materializat criza si a scazut productia si de aceea cel mai bun factor ramane doar cel speculativ.

Cotatia aurului se exprima in dolari si de aceea se ajunge la o corelare inversa intre aur si moneda americana pentru ca daca indicele dolarului creste se va deprecia aurului.

Aceasta apreciere a menedelor americane a fost sustinuta si de cateva semne pozitive de revenire pe plan economic si a determinat toti investitorii in aur sa caute si alte oportunitati.

Scaderea aurului se poate datora si scaderii pretului pentru alte metale care sunt preponderent utilizate in industrie cum ar fi argintul sau cuprul. Criza datoriilora contribuit si ea la deprecierea acestui metal pretios pentru ca au existat unele tari cu probleme grave financiare si au pus la bataie si aurului din rezerva pentru a primi imprumuturi.

Alt factor care poate sa contribuie la deprecierea aurului este o criza de lichiditati de sistem. Aceste crize pot sa determine inchiderea pozitiilor speculative si pot declansa pentru investitori apelauri in marja si inchideri fortate ale pozitiilor.

Pretul aurului a crescut mult in ultima perioada si acest lucru este interesant comparand aceste investiti cu altele precum investitiile in actiuni. Si actiunile au adus beneficii investitorilor dar a fost o perioada in care aceste actiuni au creat mai multe probleme si pierderi pentru ca indecele burselor de actiuni au scazut.

Nici investiitiile facute in obligatiuni nu au dat randamentele pe care oamenii le asteptau desi erau cosiderate cele mai sigure. Prin urmare nu trebuie sa ne miram ca aurul a fost si inca mai este o atractie principala a investitorilor.

Cat timp guvernul va tipari bani ca sa stimuleze economia va duce la deprecierea monedelor proprii iar toti investitorii sunt atrasi de instrumente cu valori mari precum aurul.

Dobanda scazuta acre favorizeaza imprumutul ieftin contribuie la investiile in aur si duc la cresteri ale pretului. Tot aurul este singura posibilitate de invistitie care poate proteja o afacere daca se prabuseste sistemul.

Pe tremen scurt putem spune ca aurul a parasit zona triunghiului descendent. Tendinta medie este negativa deoarece pretul a depasit un nivel de retragere de 62 de procente.

0 Shares
You May Also Like