Care sunt sculele necesare in ateliere de tamplarie?

Care sunt sculele necesare in ateliere de tamplarie?

0 Shares
0
0
0

In acest articol nu vom face referire la un atelier dotat cu utilaje pentru prelucrarea lemnului foarte scumpe ci la un loc in care sa tineti sculele ce se potrivesc in activitatea pe care o desfasurati. Pentru ca totul sa fie in ordine ar trebui ca scula potrivita sa fie la locul potrivit.

Probabil ati descoperit pe propria piele ca este mult mai utila o dalta de otel de o calitate foarte buna si ascutita bine decat o intreaga trusa de dalti cu o calitate indoielnica.

Daca totusi considerati ca sculele de calitate au preturi mari exista si reduceri scule electrice unde puteti gasi scule la preturi rezonabile si la o calitate avantajoasa.

In cazul in care spatiul va permite puteti sa luati sculele necesare pentru tamplarie la preturi foarte bune dar in cazul in care sunteti constienti de faptul ca nu veti amortiza in timp investitia prin lucrarile pe care le veti face este mei bine sa va ganditi de doua ori inainte de a face acest pas.

Sunt si firme producatoare de echipamente electrice de dimensiuni mici cu un pret rational si care se potrivesc mai bine in ateliere micute precum cele pentru miniaturi in lemn, artizanale sau pentru mobila realizata la comanda.

De asemenea, pentru atelierele care realizeaza mobilier in regim unicat sunt recomandate tot astfel de scule. Pentru a realiza piese de mobilier in serie din cauza uzurii masinilor va fi nevoie de o investitie mai mare. In astfel de cazuri se pot implica mai multi angajati.

La o scara mai mica pentru persoanele care vor sa incerce cioplitul in lemn sunt necesare cateva scule de baza. Indiferent de calitatea lor in primul rand sunt necesare cutitele sau daltele. Pentru unele lucrari poate fi nevoie doar de un cutter sau de un cutit foarte bine ascutit iar pentru altele aveti nevoie doar de o dalta.

Dar sunt si situatii in care aveti nevoie si de dalta si de cutit. Partea complicata intervine in momentul in care aveti nevoie si de scule electrice.

Sunt si scule electrice care nu ar trebui sa lipseasca din ateliere de prelucrare a lemnului si printre acestea putem numara slefuitorul de mana cu vibratii care va ajuta sa finisati mai usor suprafetele in care nu se poate ajunge cu slefuitoarea de banc. In functe de ce forma are talpa puteti sa slefuiti in colturi si banda abraziva se va schimba cu usurinta cand este necesar.

La fel de important este si un ferastrau  dotat cu lama verticala cu ajutorul caruia puteti taia lemne sau metale. Puteti taia si circular daca lama este potrivita bine si dezavantajul va fi ca grosimea la care se poate face taierea se limiteaza la lungimea lamei si de asemenea poate fi un inconvenient si faptul ca materialul trebuie tinut doar cu o mana in timp ce cu cealalta se directioneaza ferastraul.

Traforajul electric permite taierea mai rapida in lemn de grosimi medii si cu esente moi. In general se utilizeaza pentru spuma, placaj, cauciuc, piele sau lemn din pluta.

Acestea sunt unele dintre cele mai importante scule care nu trebuie sa lipseasca din atelierele de tamplarie.
.

0 Shares
You May Also Like